Mona mot Margot?

Socialdemokraternas svar i aftonbladet kan du läsa här.

Nej, det är nog inte troligt att dessa två ställs emot varandra. Men det är klart, att släppa en sådan här sak, ja det ger ju media tid. Det verkar nästan som att någon har hört något och så har det blivit en höna av en fjäder.

Utan att ha pratat med några av de två inblandade antar jag så här.

Om Margot skulle vara intresserad av en ministerpost, jag tvivlar starkt på att hon är det, ja då är hon en utomordentligt bra kandidat till posten som utrikesminister. Visst skulle hon klara av jobbet perfekt som statsminister och partiledare, men hon är inte intresserad av att splittra det Socialdemokratiska partiet i en sådan här fråga. Vi har här ett tänkbart par att göra det slitarbetet som det innebär att köra en stor valrörelse. Mona och Margot – Statsministerkandidat och Utrikesministerkandidat.

Det finns idag, en tänkbar utrikesminister inom både höger och vänsterblocket. De två har enorma kontaktnät i utlandet och mycket stora politiska erfarenheter. Den ene heter Carl Bildt (M) och är utrikesminister idag och den andre är just Margot Wallström (S). Men som sagt, Margot har levt i den politiska hetluften under en enormt lång tid och jag vet inte om hon är intresserad av posten, men det är också den enda post jag kan tänka mig att hon är intresserad av.

Men, det är med stor glädje jag ser att Margot är tillbaks i Sverige och den politiska arenan. Om hon hade kandiderat innan Mona valdes, ja då är jag säker på att hon vunnit i den omröstningen. Men nu gjorde hon inte det, så vi kan lägga ner alla spekulationer. Det kommer absolut inte hända något i denna fråga, ännu mindre under ett valår. Ganska fascinerande att det ens har kommit ut i tidningarna.

Men visst, sug på karamellen – Mona och Margot, Stats- och Utrikesministerkandidater. Vi får se om jag får rätt.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.