LO = vägen att montera ner den Svenska välfärden

I en artikel om Wanja Lundby-Wedins bok  På väg mot jämlikhet i VF (som du kan läsa här). Ja, den boken verkar ju vara som ett försvarstal från LO’s ledning som har påbörjat nedmonteringen av den Svenska välfärden för många år sen.

LO, har under många år suttit som knähundar åt arbetsgivarna i Sverige. Det började med att de lyckades kraftigt begränsa strejkrätten i avtal och sen till och med i lagtexter (tror jag) och sen har det bara fortgått. Lönerna har halkat efter, inte minst bland de kvinnodominerande yrkena och ingen bra lösning verkar vara i sikte, samtidigt som LO’s ledning och den svenska politiker kåren höjer sina löner orimligt mycket och har en massa förmåner utöver detta. Allt medan den enskilde medlemmen får det allt sämre och sämre. En massa politiker och LO’s ledning går ut och gormar vid varje avtalsrörelse samt vid valår om att nu ska låglönejobben prioriteras. Jo, jävlar – när sker detta? Typ, aldrig för i andra stund kommer politiker från samma partier och säger – det finns inga pengar till att höja lönerna åt de svaga lönegrupperna utan då måste vi säga upp folk. Men sedan har vi en politikerkår som i Värmland styrs av SOCIALDEMOKRATERNA och som går ut och accepterar följande avtal, kolla artikel i VF här. Måste ju faktiskt börja fundera på vad SOCIALDEMOKRATERNA menar med att de är en arbetarrörelse strax. Acceptera årslöner på över miljonen, ja det är då inte en vettig fördelning av våra gemensamma resurser då behovet av pengar inom landstinget är enormt och fotfolket på golvet knappt har någon löneökning alls samtidigt som antalet vårdplatser blir färre och färre. Undrar vad Landstingsdirektör Hans Karlsson har i lön och förmåner? Redovisning av detta tack. Redovisning i VF hittar ni här.

Nej om LO och Wanja samt övriga delar av arbetarrörelsen verkligen vill vara seriösa i sina argument med att vara en del av arbetarrörelsen, ja då är det dags att ta sig en allvarlig funderare på vad de går med på i sina anställningar av direktörer, läkare samt hyrpersonal. Dessutom är det dags för partiets förespråkare att tänka över sina egna löner och förmåner så också inom LO’s led. Trovärdighet kommer igenom eget agerande och kommer från folket, inte som SOCIALDEMOKRATER och LO’s ledning verkar tro, från de egna ledens makthavare. Politikerförakt, misstro och utanförskap byggs på den solidaritetsplattform som arbetarrörelsen bygger sin gemensamma politik på idag och som vi kommer att få ta del av inför valet 2010.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar