Pirat i Parlamentet

En person, gör det någon skillnad? Artikel finns här

Visst är det så att en person kan påverka om han/hon vill det och har något vettigt att framföra. Piratpartiet har något vettigt att framföra. Men tyvärr är det inte alla som har förstått det. Piratpartiet kan kännas som ett enfrågeparti i mångt och mycket, och partiet har inte tagit ställning i en massa frågor, som de stora partierna har. Piratpartiet väljer i stället att focusera på en enda fråga, men i gengäld är detta en enormt stor fråga. Det finns folk som tror att piratpartiets enda fråga är: Rätten till fildelning, men oj vad fel man kan ha då.

Rätten till ett privatliv skulle jag säga att den stora frågan är som Piratpartiet driver. Rätten till ett privatliv på internet, rätten till att få behålla tillgången till sin mail, rätten till att kunna betala sina räkningar över nätet, rätten till att få ha sin mobiltelefon med sig på utlandsresor utan att den ska kunna gås igenom av en tulltjänstman, rätten att få ha sin dator, ipod eller annan utrustning ifred precis som med mobiltelefonen vid utlandsresor. Ja listan kan göras enormt mycket längre. För det är just detta som den svenska staten, oavsett parti vill, samt att det jobbas aktivt inom EU med just dessa frågor. Den som jobbar hårdast med just denna fråga är Frankrikes president.

Det handlar alltså om rätten till ett privatliv. Vi har ju sett att den svenska nuvarande regeringen också vill inskränka våra andra rättigheter som rör föreningsfriheten och att de vill registrera politiska åsikter. Hmm, inte bra eller nyttigt alls. Vart går gränsen vad som är ok? Jag, personligen tycker att den gränsen är passerad för länge sen.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar