Censur är bra.

Rick Falkvinge skriver om Kinas censur på sin blogg, och det inlägget kan ni läsa om här.

Visst måste vi hylla den censur som de kinesiska myndigheterna ålägger sina invånare och andra som befinner sig i landet när vi lever med de reglerna som vi gör i Sverige och Europa idag. Det finns ingen anledning till att inte göra det. Klart som fan att vi ska tillåta ett statligt system som bestämmer vad vi får se på internet, lika gärna som de ska kontrollera vad vi skriver och vad vi ska se på nyhetsinslagen i TV eller vad vi läser i tidningarna. Bryter du mot censuren så ska du dömas för det och straffet ska  vara hårt. FRA, Polisen, Åklagmyndigheten, Tullen samt flygbolagen ska få större möjligheter att övervaka allt vi gör, även innan brott kan bevisas samt för att eventuellt kunna se om det finns kurirer eller pedofiler som planerar att göra en utlandsresa för att på detta sätt förhindra att brott ska ske. Tycker i rimlighetens namn att detta är ett självklart system som vi bara måste införa.

Jag kan inte tolka det på annat sätt än det jag gjorde ovan med tanke på hur vi i Sverige behandlar varandra när någon tycker en sak. Det är ju bara att se på detta med vargjakten och den debatt som har varit. Har du en annan åsikt än den jag har, ja då ska du hotas eller ännu värre mordhotas och detta har skett och sker från båda lägren. Detta är alltså en form av censur som vi människor infört emellan varandra i dessa frågor. I min hemkommun, Eda kommun, har vi en lång tid haft en infekterad debatt runt om en sopförbränningsanläggning. Motståndare till denna har tagit mycket skit från förespråkarna. Tycker att det är så jävla patetiskt att vi i Sverige inte kan tillåta varandra att få ha olika åsikter utan att för den saken ”behöva dö”.

Så slutsumman av det hela – innan vi kritiserar FRA, ACTA, Kinacensur etc så ska vi nog tänka efter ett varv till hur vi behandlar varandra i debatten. Kan inte vi sköta oss civiliserat, ja då kommer inte vi någon vart i denna debatten. Debatten om fritt internet, rätten till ett privatliv, rätten till ett liv och framför allt rätten till det fria ordet.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar