Varde de ljus?

Eda kommun har fattat ett beslut om att släcka gatubelysningen utanför tätorterna. Hmm, en protestlista har upprättats och där hävdar de att det är ett brott mot kommunallagen. Läs artikel i NWT här.

Jag har inte kunskapen i om det verkligen är ett brott mot kommunal lagen eller inte. Men kan ju konstatera att de andra gatubelysningarna inne i tätorterna är släckta efter klockan tolv på natten och jag tror fram till fem på morgonen. Detta gäller dock inte de vägar som vägverket har ansvar och betalar strömmen på. Med tanke på hur många människor som bor inne i tätorterna så anser jag faktiskt att det är viktigare att använda skattemedlen till flera personer än några få ute på landsbygden. Men ser gärna andra tekniska lösningar som visserligen kostar investeringsmedel, men som kommunen sparar pengar på sikt på samt att det gör positiva miljövinster. Det finns säkerligen något, om man bara vill leta.

Men all heder och pris åt personer som Eva Lanvold att hon vågar stå för det hon tycker. Allt för många i Eda kommun är knähundar och fegisar och vågar inte säga vad de tycker offentligt, men sitta hemma och klaga orkar det.

Lycka till med namninsamlingen, men gör inte som de gjorde här i Åmotfors när det gällde namninsamlingen mot sopförbränningen. Ganska intressant att vi i denna ort har så smarta spädbarn att de kan sätta sin namn på ett papper själva. Trovärdighet = 0 i den frågan.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Varde de ljus?

  1. Josef Boberg skriver:

    Hmmm… = läst och begrundat.

    Jag kan väl bara konstatera att modet att stå upp för sina åsikter med namn och allt – ej alls är så vanligt i dags dato i mitt kära fosterland Sverige, tyvärr tyvärr… 😥 – ”vet” Josef B. 😉

Lämna ett svar