Ha modet och gör det själv!!!

Återigen är debatt om den förda politiken, här i region Värmland. Det är fullt förståeligt då sjukhuset i Arvika och dess framtid är en stor och viktig fråga. Detta gäller ju innevånare här i västra Värmland, men också företagens framtid och eventuella satsningar.

Vad är det då som det handlar om? Jo, man bråkar om en oviss framtid, pga effekten det blev på IVA Arvika sjukhus som är orsakat av massor av års mycket dåliga framförhållning och planering.

Orsaken till att IVA parienter (det är detta som är orsaken till debatten) körs till Karlstad är en enda sak. Den orsaken är för dåligt med utbildningsplatser för att bli sjuksköterska. Att det har varit en brist, är ju långt ifrån en nyhet, men tyvärr har inget parti kraftfullt klivit fram och begärt det. Det är samma sak med läkarbristen i samhället, ca 30 år nu har den varit och behovet blir bara större och större. Att nu stå och skrika på nuvarande styres fel, både i regionen och regeringen är fel. Det är ett nationellt ansvar som måste tas gemensamt. Regionen vill inte betala för dyr övertid, sjuksköterskornas fackförbund vårdförbundet har länge sagt nej till övertid och efterlyst satsning, det vi nu ser i Arvika på sjukhuset är naturlig effekt av dessa två ställningstaganden. Varför då inte det utbildas fler, är för mig en gåta. En gåta som skulle ha lösts för länge sen.

Allt detta som nu sker får mig att tänka på denna text: ”Ett arbete skulle utföras och Alla trodde att Någon skulle göra det.

Vem-som-helst hade kunnat göra det, men Ingen gjorde det.

Någon blev arg därför att det var Allas uppgift.

Alla trodde att Vem-som-helst kunde göra det, men Ingen insåg att Alla skulle strunta i det.

Det hela slutade med att Alla skyllde på Någon, när Ingen gjorde vad Vem-som-helst kunde ha gjort!” – Vem som skrev denna, första gången vet jag inte men klart tänkvärd är den. Vem i texten är du själv?

Sen, hoppas jag nu att var och en tar sitt egna ansvar och driver denna fråga gällande Arvika sjukhus och dess ansvar. Att begär att andra ska agera tjänar man ingenting på. Gå med i ett parti och börja jobba. civil olydnad kan ni också göra. Vad ni ska göra i protest, men det är enbart fantasin som sätter gränser, men förstör inte för någon annan. Då blir kritiken negativ, så som resultatet blev när några limmade fast sig på en väg i Stockholm och hindrade en ambulans under utryckning. Det finns andra platser man kan limma fast sig på då om man nu ska göra det.

Micke

Om admin

En som är en stolt Värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker, född 1976. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år, de så kallade barnaåren. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något. Det enklaste är att maila på mikael@ensson.se.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *