Veckobrev V6

Min skalle är som den är och jag beklagar redan nu om jag skriver om ett ämne som jag kanske redan avhandlat. Bjuder er på detta och hoppas ni orkar läsa dessa veckobrev i alla fall.

Onsdag bar det iväg till Lindesberg och att för där för första gången träffa en ortoped som ska hjälpa mig att förhoppningsvis byta knäled. Ett knäledsbyte diskuterades redan med mig 2016 på Capio Movement i Halmstad, då de ansåg min skada vara för stor. Detta till trots bestämde ortopeden i Värmland att jag skulle till Akademiska och rädda knät i stället för att byta det. Nu då, många operationer senare och en massa dagar som jag skulle kunnat ha arbetat, är det då förhoppningsvis äntligen då dags att någon byter ut det, men det är långa köer tyvärr, men någon operation blev det inte. Jag är för skadad i knät efter alla operationer.

Att vara PK är väldigt viktigt idag. PK är alltså politiskt Korrekt. Är man inte PK, ja då är det någon som bestämmer att man ska hängas ut maximalt och verkligen ansättas från alla möjliga håll. Det man glömmer bort är att om man dömer någon för denne har gjort och agerar på detta sättet, ja då är man ju inte PK. Förföljelse kan aldrig vara PK. Dessa PK kommer sen aldrig att ge sig i sin förföljelse och det har vi ju sett flertalet händelser på i Sverige. Man glömmer allt bra som en person gör eller har gjort, enbart för ett fel som denne gör. PK däremot är att acceptera andras olikheter och det är bra. Vi är alla olika och unika fantastiska individer och ingen har rätt att döma någon utanför det svenska rättssystemet. Vad innebär det då mera att vara PK? Jo, det är ju fruktansvärt att skriva eller uttala det fruktansvärda ordet som börjar på N. Till och med ett bakverk var rasistiskt för att det hade N ordet med i sitt namn. Vem som bestämde att det skulle vara rasistiskt och inte PK att skriva ut N ordet för att bakverket hette det, ja jag vet inte vem som bestämde det från början. Jag blir inte kränkt av att det heter Vitlök och varför skulle jag bli det? Jag tror ingen blir kränkt över att det heter Wienerbröd eller Finska pinnar och jag är säker på att ingen blir kränkt av att det heter Negerboll istället för som nu Chokladboll.

Alla ord kan kränka, så är det självklart, men det är inte ordet som är det kränkande utan Hur ordet används och till vilket syfte. Men detta är mottagaren som avgör inte sändaren av ordet. Men, det ska ju också hålla i en rättegång att man blivit kränkt. Jag har svårt att se det hålla i rätten att jag står på det lokala konditoriet och beställer ett Wienerbröd och att någon skulle bli kränkt för det, ja inte heller om jag skulle beställa en Negerboll. Däremot skulle jag aldrig använda ordet Neger som ett namn på en person. Personen har ett namn och är en individ kopplad till namnet så därför använder jag namnet på personen, precis som folk gör med mig inget konstigt i det.

Hoppas nu detta är utrett en gång för alla vart ni har mig. Skulle nu PK eliten dra igång, pga denna skrivelse, ja då är det ju bevisat precis det jag skriver. Jag lär märka vad som sker i frågan eller om det sker något.

En annan sak som irriterar mig är detta ordet Hen. Ja, när blev detta så? Jo, självklart när PK eliten i Sverige tjatade till sig detta. Det är väldigt enkelt för mig. Det är antingen han eller hon, kille eller tjej, man eller kvinna. Sen, får folk ha sin sexuella läggning åt vilket håll den personen väljer att ha den. Jag bryr mig inte. Men, det är antingen han eller hon.

Nu är det i alla fall OS och än så länge går det bra för våra atleter från Sverige. När jag sitter och skriver detta, ja då leder vi medaljligan. Fantastiskt och roligt.

Att vara blivande politiker i Eda kommun kommer inte att bli lätt. En havererad kommunal ekonomi, samtidigt som det byggs för fullt till ingen som helst koll. Ja, de planerar snarare byggnationer, trots att det finns lediga lokaler som kommunen redan betalar för. Det är dags att se koncernnyttan i kommunen, för oavsett hur vi gör, ja då är det ju kommunala skattepengar som är den gemensamma nyttan. Jag tror det finns en hel del att göra på det området i kommunen. Vi, som politiker, får inte vara rädda för att ta de beslut som måste tas, för politiker är man både i med och motvind. Det är politiken som ska styra tjänstemännen, inte tvärtom. Jag hoppas det blir fler i kommunen som väljer att engagera sig politiskt för att skapa en än större förståelse över de beslut som vi måste ta i framtiden.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar