Veckorapport v. 2

Hej och hå, nu har jag då tänkt att jag ska skriva veckobrev. Varför då detta? Bra, fråga. Det är så att jag behöver förbättra min aktivitet här på ensson.se, men jag vill också dela med mig om min privata vardag men också som politiker i Eda kommun. Om det sedan är vettigt det jag skriver, ja det får ni läsare gärna komma med synpunkter på. Kanske är det så att ni också vill ha mina tankar om något politiskt ämne. Men, jag garanterar inte att jag tar upp det, bara för att det ges möjlighet till att få önska.

Denna vecka började i ett rasande tempo. Helt plötsligt kom det en kallelse från Ackis igen. För er då, som kanske inte vet vad Ackis är, är det Akademiska Sjukhuset i Uppsala. På detta sjukhus har jag varit många gånger, fem gånger har jag opererat mitt skadade högra knä där, med förhoppningen att det skulle gå att rädda, efter skadan 2015, Tyvärr blev det inte det, trots en enormt duktig kirurg. Men, denna gång ska jag inte till Ackis för knät, utan för annan anledning, som stör och har stört mig sen jag fick beskedet. Men, det blir nog bra denna gång också, jag har alltid blivit väl bemött av all personal där. Jag önskar att jag skulle tacka alla, men det kommer jag inte klara. De är alldeles för många. En hel del har jag säkerligen inte träffat i vaket tillstånd heller, då jag ju haft narkos av naturliga orsaker.

Jo, så här är det. Om jag bortser från min familj, som alltid ger mig kärlek och glädje i livet, är ju politik det jag alltid har tyckt är roligt. Tyvärr, har min medicinska historia, efter knäskadan, visat hur illa ställt det är med samhällets stöd när man blir sjuk eller skadad, stödet blir inte bättre för att man blir långtidssjukskriven, utan snarare sämre och nu är det så att jag kanske blir borta av en annan anledning också. De har upptäckt att jag har tre tumörer i kroppen, en under varje skulderblad och en som växer ut från ryggen och in i bukhålan, som jag förstått det. Det positiva i kråksången är att de är godartade, men en av dem sitter lite jävligt till (som jag har förstått det) och jag vet inte vad kirurgerna vill göra åt det eller om de kommer göra något åt det nu. Men det får de på neurokirurgen avgöra och det är det jag ska till Ackis för. Den växer ut mellan två kotor och kommer från ryggmärgen (som det sas till mig) och kallas för ett Schwannom. Så, mera om denna kommer nog att komma i veckobreven framöver, glad är jag i alla fall att de är godartade och att de har koll på det hela. Låter proffsen ta besluten över detta. Familjen har självklart blivit informerade om det och några av mina bästa vänner och jag är så tacksam över allt ni gjort för mig. Första veckorna, innan svaren från Ackis och Sahlgrenska kom om vad det var, för fruktansvärt hemska. Livrädd för att dö. Dö ifrån min fru och mina barn. En fruktansvärd ångest som var helt omöjlig att kontrollera.

Nu närmar sig en valrörelse med stormsteg. Om man inte är aktiv i ett parti, är det lätt att tro att valrörelsen inte är igång än. Men, jag kan tala om för er, att inom S i Eda har den varit igång ett tag redan, men det är ju internt partiarbete och så är det nog i de flesta partier. Men, det arbetet är lika roligt, som det arbetet som syns utåt för alla människor.

Själv är jag en del av valberedningen i Åmotfors Socialdemokratiska förening, men också i Eda Arbetarkommun. Eda Arbetarkommun är då den organisation som samlar alla delar av partiet i en kommun. Här i Eda kommun ingår Åmotfors, Järnskog och Charlottenberg med S föreningar samt S Kvinnor i Charlottenberg. I Valberedningen tar vi emot, vad de olika föreningarna och klubben, har röstat fram som kandidater till olika listor. Kyrkan, Kommunen, Regionen och Riksdagen. Men, vi gör också det interna jobbet med att plocka fram hur ledningen av arbetarkommunen ska se ut, ja vi är ju också med i allt internt partiarbete där kandidater ska tas fram.

Alla förslag som vi tar fram, ska sedan röstas igenom av medlemmarna på medlemsmötet i sann demokratisk anda. Men, lite roligt är det ju att medlemmarna har detta förtroendet för mig och jag försöker göra det med ära, även om jag också gör fel ibland. Men, det kanske är så att jag fått uppdraget, för att ingen annan vill ha det? Hmm, nej det tror jag inte, för det är ett fantastiskt roligt uppdrag och jag gillar att samarbeta med gänget som vi har i valberedningen, tänker inte skriva ut vilka ni är, men tack för ett gott samarbete igenom åren som jag hoppas blir fler. Vilken som vi har som första namn, till Kommunfullmäktige, tänker jag inte publicera än, då samtal fortfarande pågår, men jag är säker på att det är en bra kandidat vi har. Sen, måste alla tänka på, att oavsett vem vi väljer och oavsett till vilken post vi väljer, är ingen ofelbar. Vi som jobbar politiskt är inget annat än människor vi heller, vi har våra fel och brister, men inget som stör vad vi gör i vårt uppdrag. Vi är också alla personligheter, som ger att vi får det samarbetet för ett bättre Eda och en starkare Socialdemokrati. Ja, vi ska ju också ta fram ett valprogram inför valet 2022. Det jobbet ska bli roligt att vara en del av. Hur vill jag, Mikael Ensson, att Eda kommun ska bli de närmaste 4 åren? Det är ju frågan som jag måste ställa mig och som jag ställer mig. Sen, vet jag att ingen får igenom alla sina önskemål. Den som säger att vi vanligt dödliga människor inte kan vara med och påverka politiken, ja den vet inte hur ett partiarbete går till. Så enkelt är svaret.

Vad har jag gjort mera då, hittills i år? Jo, jag har gjort en skrivelse till Arbetarkommunen, som handlar om att vi Socialdemokrater i Eda ska jobba för ett kommunalt Veto emot vindkraftsparker i Eda kommun. Beslut har inte tagits i frågan än, vad jag vet, då det inte har varit något möte än. Sen ska det gå den vanliga demokratiska gången förstås. Sen, har jag skickat in en fråga till allmänhetens frågestund till kommunfullmäktige i Eda kommun. Den handlar om frågan: Hur har kostnadsutvecklingen gällande färdtjänst, riksfärdtjänst samt skoltransporter sett ut de senaste 15 åren? Detta är ju en fråga som jag själv har jobbat med länge och försökt påtala för kommuner och regionen, gällande senaste avtalen. Men, nu ska vi då få det svart på vitt från kommunen. Mycket dyrare har det blivit, det vet jag redan i och med att jag granskat de avtalen som vunnit. Jag kan meddela, att om annan anbudsgivare (den billigaste) hade fått gjort en körning av skolelever åt kommunen (Ja, en linje som är planerad idag och som går att köra med 8 säters buss), då hade kommunen sparat 182000/läsår. Detta är då bara en linje och ett avtalsområde som är upphandlat. Hur många fler, avtal har skrivits som blivit onödigt dyra för kommunen finns det? Möjligheten till att vi hittar mycket pengar finns, pengar som vi kan använda till annan kommunal verksamhet. Tänk sen på att avtalen inte är ett år, utan jag tror detta kontrakt sträcker sig på fem år. Då har vi alltså ungefär 1 miljon dyrare än vad det hade behövt att vara. Mycket pengar blir det.

Mer politik som jag gjort? Ja, socialdemokraterna har en remiss ute gällande den regionala politiken som ska föras. Den har jag svarat på och skickat mitt yttrande till Arbetarkommunen. Sen får vi då se vad andra tycker och tänker angående detta. Det tänker jag inte tråka er med att skriva här.

Sen så har vi ju detta Covid som förstör så mycket i samhället och orsakar lidande och död. Vad ska man säga om detta? Varje dödsfall är självklart fruktansvärt för alla anhöriga som blir kvar. Det vi kan göra är att följa myndigheternas råd. Någon debatt om Sverige gjorde rätt eller fel i denna fråga, tänker jag inte svara på här, men vill ni andra skriva om det i kommentarerna, ja då får ni väl fixa det så länge som ni håller en god ton mot varandra.

Ja, så har då min vecka sett ut och jag ska försöka att publicera ett nytt veckobrev varje fredag eftermiddag över livet och politiken, ja kanske annat också. Jag funderar på att det kommer publiceras varje fredag mellan 1700 och 1800.

Med detta så tackar jag för att ni läst hela vägen hit ner och konstaterar med lätthet att inlägget blev rörigt. Jag ska fundera ikväll om jag ska skriva varje ämne för sig så slipper det hoppa fram och tillbaka, eller om jag ska göra som nu. Det kommer att märkas vad som sker angående det.

Viet är starkare än Jaget! – Det är solidaritet det!

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar