Miljöbov nummer 1

Det är så intressant att följa debatten om vad som är det största miljöhotet. Enligt mig så har ingen satt fingret än på den största miljöboven i Världen.

  1. Man pratar mycket om hur farligt det är med bilar som släpper ut avgaser och river upp farliga partiklar från vägbanan med sina dubbdäck. Man funderar på skillnaden på bensin och dieselbilar. Visst, det är en miljöbov bilarnas olika utsläpp. Men är det den största? Nope.
  2. Sen har vi då detta med med nästa enorma miljöhotet https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/P3g5EX/kossans-utslapp-lika-med-bilens
  3. Så har vi då detta med lastbilarnas påverkan av miljön. Ja, visst lastbilar släpper ut avgaser de också precis som bilar, men utvecklingen av motorerna och annan teknik i den tunga trafiken är enorm och går dessutom snabbare än inom tekniken på bilarna, så inte här heller kan vi påstå att detta är den största miljöboven.
  4. Hur ser det då ut inom industrin? Här går det dock långsammare, men förklaringen till detta kommer senare. Men, nope INTE miljöbov nummer 1. Men kanske 1.5?
  5. OJOJ, vad farligt det är att vi tar flyget och åker på semester. Nej då, ta flyget och njut. Ingen enskild fara det heller. Åkt på semester med flyg har vi gjort i många år på semester.
  6. Men vilken är då miljöbov nummer 1? Är det en kombination av de olika? Ja, det skulle jag säga att det är. Sponsrade av olika länders regeringar så är den enskilt största miljöboven Kapitalisten. Kapitalisten ska ha arbetare pendlande allt längre från till sina arbeten, sponsrade av olika länders politiker. Kapitalisten ska ha sitt lager liggandes på lastbilar på väg till sin fabrik, skickat allt längre ifrån för att spara pengar. Kapitalisten ska ha olika produkter transporterat till andra länder med flyg och båt till ett helt annat land, med värdelösa villkor på arbetsmarknaden och helst också barnarbetare för att sen transporteras tillbaks till ursprungslandet. Kapitalisten gör också allt denne kan för att slippa ordna till industriers olika miljöproblem och påverkan. Kapitalisten dumpar en massa skit av olika slag i olika vattendrag runt om i Världen också, visst vi kan utan problem ta bort plastprodukter i Sverige, det gör ingenting. Men undrar vad som ger mest global miljöpåverkan? https://youtu.be/wVnMBGXVVUI
  7. Men sitt gärna och be strejka och be vuxenvärlden att det är dags att agera.

Mitt inlägg i miljödebatten

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Cyberbuddha, ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar