Rasist, ja visst.

Det är väl lika bra att skriva det som rubrik, för det är det enda argumentet man blir bemött med om man skriver eller pratar om invandring-/flyktingpolitik. Men nu är det så, jag anser mig inte vara rasist. Men visst jag röstade på SVERIGEDEMOKRATERNA. Och som jag känner det, kommer jag göra det igen om det vore val idag.

Men, något är allvarligt fel i världen. Människor hittar på den ena ursäkten efter den andra att starta krig. Flyktingar har det alltid funnits, men det sägs att nu har det inte funnits så många flyktingar som det gör nu sedan andra världskriget. Vad beror detta på då? Är det tredje världskriget här? Ja, kanske är det så kanske inte.

Vi har problemet i Syrien, eller snarare kriget i Syrien där vi har en diktator (som väljer att kalla sig för president) Bashar al-Assad. En mycket störd maktgirig man som vi kan jämföra med en annan som också hade sina specialtrupper under andra världskriget. Dessa trupper skulle slå ner allt motstånd hårt och brutalt samt hjärntvätta befolkningen. Denne man är alltså Hitler. Tänker man efter, läser lite rapporter från FN och andra organisationer om olika övergrepp och läger – ja, likheten är slående. Blir problemet bättre för befolkningen om de lämnar landet? Nej, för de flyende ja, för de som är kvar nej. Skulle jag fly om jag var i samma situation om jag kunde. Ja, självklart skulle jag det. Men problemet kvarstår. Bashar al-Assad.

Vi har Islamiska staten. En radikal muslimsk organisation som bygger sitt terrorvälde på förstörelse, våldtäkter, massmord, drogförsäljning, kidnappningar, försäljning av kulturskatter osv. Jag personligen kan inte se kopplingen till religion i detta och frågan är om någon mer än de själva kan göra det. Och detta är inte den enda radikala muslimska organisationen i världen. Enligt FN är det 26 stycken uppdelade på olika områden.

Sen har vi då Ryssland och president Vladimir Putin. En president som verkar ha som mål att bygga upp gamla Sovjet unionen. Världen står och säger fy fy och han står endast kvar hånler och ljuger. Detta har vi ju vid ett flertalet tillfällen sett, när Ryssland intog KRIM halvön. Nej då, de hade inga trupper där. HAHAHA, jo jävlar tidernas lögn. Skjuta ner civila flygplan kan de också göra som det behagar dem, utan att det händer ett skit. Varför?

Ryssland och Kina har under en mycket kort tid blivit starkt allierade med varandra, både militärt och ekonomiskt. Tillsammans har dessa, mindre demokratiska stater, 2 av 5 fasta medlemmar av FNs säkerhetsråd lyckats bakbinda världen för att kunna ingripa militärt i olika konflikter.

Och sådana saker får man inte säga för makteliten för då är man rasist. Enda argumentet som finns när de själva sitter i en skyddad värld och knappt har gjort ett handtag i hela sitt liv. Lätt att fatta beslut och yttra sig, när man saknar verklighetsinsikt, då de själva aldrig drabbas av dem i alla fall.

För EUs del finns det en hel del kvar att göra om man verkligen vill ha öppna gränser. Men i sammanhanget då världen är i kaos, så är det skitfrågor. Det som måste göras akut är att gå in med aktiv trupp och stoppa Bashar, IS och andra radikala organisationer. Men innan man gör det måste man fundera på vad har gjort dem radikala? Hur stoppa detta i framtiden? Som vanligt handlar det ju om några saker. Pengar, Makt och Religion.

Detta är tyvärr den enda lösningen på flyktingproblemet för stunden. Gå in och ta bort det som är problemet i området som folk flyr i från och sen sätta in olika former av stöd där. Ekonomiska och utbildningsmässiga. Sen kan ingen tro att detta problem vänder på dagen utan dessa länder har länge varit eftersatta av sina ledare och kommer att ta åratal att bygga upp till det vi i västvärlden kallar för normalitet. Men man måste börja någonstans. Lösningen är inte att ta hit enorma mängder med flyktingar eller EU medborgare som ska sitta på gatan och tigga. Lösningen hittas nere på platsen som de flytt ifrån. Lösningen finns i folkets medvetna, men osagda då de inte får protestera. Vi måste hjälpa dem att hitta lösningen med hjälp av militär, utbildning, uppbyggnad och framtidstro – inte som idag en flykt till ovissheten.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.