Eda kommuns företagarsundersökning.

Ja, enligt tidningen har inte Johanna Söderberg (C) någon aning om varför företagarna listar Eda kommun så långt ner. Tar upp några exempel som bör grusa företagarnas framtids hopp enormt, då de kunnat bli tjänster inom privat sektor i stället för inom kommunens samt där kommunen brister enormt då chefstjänstemän inte flyttar över upphandlingen till ansvarig tjänstemän, av någon anledning.

1. Eda kommun sköter sina service av bilar via AME i stället för verkstad.

2. SK. Färdtjänst sköts av företag utanför kommunen då kommunen låtit värmlandstrfik sköta upphandlingen i stället för själv.

3. Blomsterarrangemang sköts av AME. Trots att företag som sysslar med yttre skötsel finns inom kommunen.

4. Stubbfräsning sköts av AME, trots att marberedningsföretag finns inom kommunen.

5. Mattransporter från Konsum Charlottenberg, sköts av AME i stället av företagarna och ingen upphandling har skett.

6. Mattransporter från centralkök i Koppom till äldre sköts av AME, Ingen upphandling har skett.

7. Mattransporter från centralkök i Koppom till skolor och daghem sköts av AME. Ingen upphandling har skett.

8. Transporten av sopor har inte upphandlats på ca 10 år, utan förlängts med ett år i taget från ursprunglig offert. När man sedan begär från tjänsteman att få se den ursprungliga offerten samt uppräckningen varje år, ja då är det locket på. Ingen ordentlig upphandling har alltså skett på massor av år.

9. När kommunen tog tillbaks driften i egen regi av den kommunala soptippen igen, ja då började den ge ett positivt kassaflöde till kommunen igen, men före där fick de driftansvariga stoppa vinsten i företagets ficka, efter beslut från chefstjänsteman.

10. Kommunanställda har nu börjat köra kommunala tjänstemän till och ifrån flygplatser och järnvägsstationer i kommunens hyrbilar. Istället för att ha en upphandling och låta privata näringen i kommunen ta del av det och kanske ge fler arbetsplatser.

Det var 10 snabba konkreta saker man kan se inom Eda kommun där kommunen allvarligt brister, och det finns fler. Men det ligger inte i Kommunens egen vilja. Man lägger all möda på att göda köpcentren med fler arbetstillfällen. Men detta är inte säkert att det ger skatteintäkter till kommunen, men viktiga för kommunen är de i alla fall då de kan ge kring effekter för kommunen.

Nåja, Johanna och kommunen. Några tänkbara saker kanske, men med tanke på att informationsansvarige kommenterar på facebook efter 14 dagar, trots att han efter mitt inlägg har varit aktiv där, ja så lär ni inte bry er här heller, tyvärr. Har aldrig sagt att mitt ord kanske är det rätta i alla lägen, för jag är ingen toppolitiker eller chefstjänsteman inom kommunen. Klarar stå på egna ben, utan att ha ryggen skyddad, klarar ni?

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Eda, ensson, Mina tankar, Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar