Medborgarförslag. – Eda 50 år.

Trots att Eda kommuns ”duktiga” informationsansvarige fick information av undertecknad och sedan valde att inte gå vidare med det, då Eda fyllde 40 år, valde jag att skriva ett inlägg om att kommunen fyllde 40 år. Ingenting hände, inte ens en notis på hemsidan, vilket för min del tycker jag är mycket konstigt eller om man ska säga värdelöst.

Nu så tar jag och skriver ett medborgarförslag i ärendet och hoppas på detta sätt att kommunen är beredd när 50 års firandet kommer.

2021 fyller Eda kommun 50 år och detta tycker jag ska firas på många olika sätt. Det ska inte bara firas, utan det ska uppmärksammas, vilket inte gjordes förra året då kommunen fyllde 40, trots påminnelse om detta till informationsansvarige på kommunen.

För att på ett bra och innehållsrikt sätt fira kommunens 50 år, måste planeringen och budgeteringen för detta inledas ganska omgående. Det är en stor apparat att dra igång och det finns många avdelningar och förvaltningar som man på olika sätt kan involvera i detta arbetet.

Mitt förslag är således att detta arbete påbörjas omedelbart och att det ges tid och pengar till detta firande att på olika sätt genomföra små och stora projekt inom kommunen. Ett råd kan tex bildas där förslagen tas in, prioriteras och rapporterar över till KS som tar saken vidare för budgetering och ny prioritering tills det hamnar på KFs bord. Nåja, förslaget kan säkerligen förändras, men arbetet med att starta upp firandet av Eda 50år är  det viktigaste att det startas.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i ensson. Bokmärk permalänken.