Ekonomichef och VD = Jäv?

I Eda kommun har vi ett mycket konstigt tänk på vilka uppdrag som är förenliga med varandra utan att man kan misstänka att en eventuell Jävsituation uppstår.

Vi har lite olika bolag inom kommun och ett av dem är Valfjället. Om Valfjället, som är ett bolag helägt av Eda kommun, gör ett negativt resultat och äskar pengar av sina ägare så är det Valfjällets VD och tillika kommunens Ekonomichef Birgitta Jansson som sköter detta. Visst kommer kommunens politiker att granska dessa handlingar, men en ganska enorm felplacering av de dubbla stolarna verkar det vara.

När man sedan tittar vidare inom koncernen Eda kommun kan man hitta ytterligare.

Henrik Hansson och Mats Rydström verkar vara någon sorts av superhjältar som orkar jobba så mycket som de gör.

Henrik Hansson är Chef på Eda kommuns gatuavdelning och detta är en tjänst som han har på 100% och i tillägg till detta driver han ett bolag som heter Speedcorner tillsammans med ovannämnda Mats Rydström. Mats i sin tur är chef för Miljösektionen, delägare till speedcorner samt helägare av ett företag som heter MR-Produkt. Hur mycket tid har dessa herrar? Eller är det så att det finns vissa delar i jobbet som de ska göra som inte blir gjort?

Men, det är väll inte så noga med att man skriver om detta dilemma, det är ju ”bara” våra gemensamma skattepengar vi pratar om.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Eda, Mina tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar