Gratis kollektivtrafik

Jag tycker nu det, en gång för alla, är dags att verkligen satsa på helt skattefinansierad kollektivtrafik i hela Sverige.

Om man verkligen vill göra en offensiv satsning, för en bättre miljö, ja då är detta enda vägen att gå.

Problemet är inte kostnaden för själva förslaget utan snarare att staten kommer att förlora enorma summor från drivmedelsskatten då jag tror att enormt många kommer att nyttja sig av detta färdsätt i stället för bil.

Det är inte säkert att det blir en enormt mycket högre kostnad för denna satsning då enormt mycket administration kommer att försvinna.

Undrar om SAP vågar gå ut med detta förslag? Jag hoppas i alla fall på det. Vad tycker ni andra som läser detta inlägg? Jag ska i ärlighetens namn säga att jag ser inga långsiktiga problem, bara kortsiktiga hinder.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar