USA är ingen demokrati

Varför jag skriver, varför jag gick med i PIRATPARTIET (men har lämnat det av andra skäl) och varför jag blev medlem av Socialdemokraterna en gång i tiden och är det nu igen – ja svaret på dessa tre saker är det samma. Jag älskar värnandet av de mänskliga rättigheterna och om kampen för den lilla människan, eller för att slippa detta nedvärderande uttryck – kampen för de mänskliga rättigheterna på bred front. 

Påskupproret är något som nu pågår på bred front över Sverige. Du kommer garanterat att läsa om det på fler ställen än här och sista ordet är absolut inte sagt i denna saken. Initiativet till detta är mycket bra och jag hoppas att kampen för en vettig och human sjukförsäkring kommer att fortsätta.

Men kampen för de mänskliga rättigheterna måste pågå från de ledande svenska politikerna också utanför Sverige. En riktad politisk kamp från partiledare och FN mot jätten i väster som gör allt de kan för att dagligen kränka, eller ska vi säga inskränka dessa gemensamma rättigheter.  Landets ledande politiker kämpar mot terrorismen och terrorn heter det så vackert, men det faktiska är att USA är de som är grunden till de flesta terroristgrupperingar runt om i världen. USA har skapat och finansierat de flesta för att dessa ska springa USAs intressen. Så, vem är då den egentliga ledaren av tex al-Qaida? Bin Laden eller USA? Nåja, det är minsann ett delat ledaransvar. Om inte som ledare nu, så har de skapat problemet en gång i tiden. Världen är upp och ner.

USA är ett land som från början har övertagits, där man sket i de mänskliga rättigheterna för ursprungsbefolkningen och den ”icke” rätta hudfärgen. Ett land som är skapat av personer som drevs av girighet och som än idag har samma grundsyn på saker och ting och där slutmålet är girighet.

USA är en icke demokratisk förebild. 

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar