Världens öde.

Med intresserade har jag följt utvecklingen i världen sedan en tid tillbaks och jag ställer mig frågan vart världen är på väg. Men är frågan rätt ställd? Jag, och alla andra, är ju också en del av den och i och med det så blir det också vårt ansvar att reagera.

Just nu så sker det många saker, både nationellt och internationellt.

Vi har just nu en diktator som fallit i Tunisien och nu har ”oroligheterna” spridit sig vidare till Egypten Jag skulle då inte vilja kalla det för oroligheter, utan en kamp om sina demokratiska rättigheter. Yttrandefrihet, röstfrihet, åsiktsfrihet etc är det som personerna kämpar för varje sekund på gatorna. Ord som betyder så mycket när man inte har dem i sin vardag. Ord som vi tar för givna. Ord som håller på att plockas undan vår rätt i världen i och med ”kampen mot terrorismen” och FRA lagen bla.

Är det kanske så att Nostradamus har rätt i sin tro för enormt många år sen? Ja, den som lever får se. Det man kan säga är i alla fall att en oro börjar på att sprida sig i världen sedan många år tillbaks. Vi har ”kampen mot terrorismen” som har pågått i många år nu, utan att man egentligen vet hur det ska gå. Israel mot Palestina har pågått än längre. Iran var en demokrati för ca 20 år sen. Amerika ska ha en start/stopp knapp för Internet i hela världen. Inskränkningar av rättigheter inom hela världen tackvare FRA etc. Det som sker i Tunisien och Egypten just nu. Ja, listan kan. som ni förstår fortsätta länge till. Det är bara att öppna ögonen och se.

Det är väldigt fascinerande att det är faktiskt vi i västvärlden som skapar dessa diktaturer i och med vårt stöd till dem. Vi handlar med dessa länder. Vi åker på semester dit. Vi säljer vapen till dem och framförallt. Inte ett enda land vågar aktivt ta ställning mot dem. Titta på Egypten som exempel. Varför vågar ingen sätta stopp för den diktatorn? Jo, han är allierad med USA och därmed skulle det aldrig gå att få igenom en FN resolution för då lägger de in sitt veto. Roten till mycket av ondskan i världen kommer från denna jätte i väst och från dess allierade. Även Usama Bin Laden blev till en början betalad av den amerikanska staten. Vart faller den amerikanska drömmen nästa gång? Vilket land är på tur? Får vi se mera stridigheter om de mänskliga rättigheterna? Lever vi i en demokratisk västvärld eller en inbillad sådan?

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar