Sila, inte svälja.

aftonbladet.se kan vi i dag läsa om direktörer inom elmarknaden som roffar åt sig en enorm del av kakan. Pengar som jag och du får betala via räkningen. Jag tycker det är mycket intressant att nu också aftonbladet.se väljer att haka på denna missnöjestrend i Sverige som går mot än det ena, än det andra. Jag vet inte om det saknas politisk vilja eller politiskt mod att ta tag i dessa problem som stadigt sköljer över vårt land. Problem som kommit i avregleringens spår och som inte har gjort saker och ting bättre för konsumenterna.

Vi konsumenter har faktiskt makten på vår sida i och med att vi aktivt kan göra ett val på många områden. Ta en översyn på dina bankaffärer, elavtal, försäkringar och telefoni/bredband så ska du se att det finns stora pengar att slippa betala och att det långtifrån de vanligaste där du bor nu som är det bästa och billigaste valet.

Vi står och kollar på extrapriser i affären, prutar i taxin etc, men egentligen handlar det om att sila mygg och svälja elefanter. De stora är inte intresserade av småfolket, glöm aldrig det.

Makten att påverka ligger inte längre på politikernivå, då dessvärre ingen engagerar sig i dessa frågor. Makten att påverka finns idag på medianivå. aftonbladet.se, expressen.se, politikerbloggen.se, wikileaks.ch, newsmill.se, svd.se, edaportalen.com och många många andra. Varför detta? Jo. för att de vill, vågar och framförallt försöker göra det som de folkvalda ska göra – Framföra folkets intressen.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.