Jobben skulle ha räddats…

Debatten har varit hård och stundom vidrig i vårt lilla samhälle Åmotfors när pappersbruket skulle räddas i och med att man skulle få bygga ett fjärrvärmeverk för att sänka sina energikostnader.

Flitiga debattörer var starkt ifrågasättande på möten och i media och är det än idag. De har både ifrågasatt pappersbrukets verkliga tanke med detta samt om det är miljömässigt försvarsbart. Och både dessa frågor är i högsta grad levande än idag.

Nu är det då ett faktum, företagsledningen vill säga upp två personer på varje skift. Om det är klart med förhandlingar med de fackliga organisationerna eller inte i skrivandets stund, det vet jag inte. Men intressant är det dock att frågan redan är aktuell. Från företagsledningens sida kommer svaret att bli att om man inte har fått bygga detta fjärrvärmeverk så hade alla blivit uppsagda och pappersbrukets lagts ner och att man nu ”bara” måste varsla 6 stycken. MEN, finns det garantier till att det inte kommer fler eventuella varsel?

Nej, självklart finns det inte det. Det finns inte heller garantier på att det kommer fler varsel. Det finns inte heller garantier att det inte kommer att leda till miljökonsekvenser. Det finns däremot fakta i liknande ärenden att det har lett till konsekvenser för miljön och det är det enda fakta som finns, allt annat är bara spekulationer.

Så, vad sker då om pappersbruket lägger ner i alla fall trots de tidigare utlovade löftena om att jobben kommer att stanna i Åmotfors? Ja, Eda kommun kommer att få ta över ansvaret för hela anläggningen. Bra eller dåligt?

Ja, fan vet. Men intressant ska det bli, inga jobb garantier finns och framtiden är lika oviss som vanligt. Det är aldrig bra med folk på för många stolar.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar