Danielsson svarar i VF

Här hittar ni svaret från Herr Danielsson i VF angående Värmlandstrafiks arbete. Här ser vi alltså ett svar från en person som har ett mycket viktigt arbete i Sverige, men som glömmer en mycket viktig sak.

Den lag jag refererar till, är den lag, som vi som befinner oss i går under i samtliga kommuner. Det är också en sk. ramlag och det går inte för kommunerna att på olika sätt komma förbi sitt slutliga ansvar på olika sätt och vis, hur gärna de än vill. Färdtjänstlagen som Herr Danielsson refererar till kan inte ta ut Socialtjänstlagen då den lagen väger starkare än färdtjänstlagen. Socialtjänstlagen är en av de lagar där de fastställs i lag vad en kommun måste erbjuda sina sökande eller invånare. Tittar man dessutom närmare på den lag som Herr Danielsson refererar till, så finns det minsann inga tydliga skrivningar i den lagen om vad som gäller runt att ett tillstånd för färdtjänst ska utskrivas utan enbart mellan hur det ska regleras från samhällets sida. Vi ser en liten notis om det i 7§, men den täcker långtifrån upp till den gemensamma ramlag vi alla lyder under som vistas i kommunen, Socialtjänstlagen.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar