Förändringarnas vindar inom PIRATPARTIET?

Ja, det hoppas jag på att det kommer att blåsa, men jag tror inte att det kommer att ske. Jag vet att många inom partiledningen är ytterst kompetenta i det de gör. Men trots att vi har de viktigaste frågorna, måste ledningen också inse att det är dags att bjuda väljarna på fler politiska ställningstagande.

Men å andra sidan är ju inte detta i sig ett nytt krav från mig, så varför skriver jag om det överhuvudtaget?

Nåja. I Eda har då den politiska kartan målats om. Socialdemokraterna kommer inte att vara det ledande partiet utan alliansen kommer att ta över här också. Många röstade på Hela Edas Lista, men till vilken nytta? Ett parti som kämpar med sina politiska frågor i de kommunala frågorna, men också med landstingsfrågor, trots att man inte har någon kontakt med landstingsledningen. Så, tex, en röst på HEL för att få läkare till VC i Charlottenberg är en bortkastad röst då partiet inte kan genomföra detta vallöftet.

Ja, intressant blir det att följa det politiska spelet de närmaste fyra åren, både i riksdagen och i min kommun.

Jag tycker i alla fall att vi inom PIRATPARTIET gjorde en mycket bra valrörelse. Röstdeltagandet ökande med nästan 2% i Sverige. Tyvärr var vi inte med när de olika journalisterna pratade om antalet procent som varje parti fick i opinionsundersökningarna. I och med det så minskas mediatiden och då blir det jobbigare att synas. Detta är bara ett sätt som man får flera personer som röstar på ett parti, då det är marknadsföring varje gång det nämns. Men med tanke på det ökade antalet som var och röstade och att PP då står kvar på samma procentsiffra, ja då har vi nått fram med politiken till 1000 tals fler än förra gången och det är jättebra.

Men, handen på hjärtat, var förhoppningarna på att PIRATPARTIET alldeles för högt uppsatta. Politik tar tid att bygga och om man är ett seriöst parti, ja då tar det betydligt längre tid än fyra år att komma in i det svenska parlamentet. Men fortfarande ska alla som gjort ett enormt jobb för PIRATPARTIET och för våra ökade sympatier, ni är GULD värda.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.