Barnarbete är bra.

Tror nog att tanken bakom åsikten om barnporr som jag skrev i förra inlägget var något helt annat än det blev.

Jag har själv stött på patrull när jag skrev om biståndspengar via SIDA en gång i tiden och nu kommer jag säkerligen att stöta på motgång igen.

Jag måste i ärlighetens namn säga att jag gillar barnarbete i u-länder. Varför jag då det? Ja, vilka är alternativen? Svält, kriminalitet, sexuella övergrepp, våldtäkter, prostitution – ja ingen av dessa alternativen är önskvärda, men så länge som vi lever i den värld som vi lever i, ja då kommer det alltid att finnas två alternativ. Pest eller kolera med andra ord. Humanitet existerar inte utan enbart pengar och kampen om att hela tiden ta en allt större del av kakan till sig själv.

Det är mycket så här det blev för Rick i sitt uttalande. PIRATPARTIET säger att vi vill riva upp barnporrlagen och låta den återgå till det som det var innan, vi säger inte att vi vill tillåta barnporr. Men när man lyfter en känslig fråga som denna, ja då tar det hus i helvete och journalister gör ju allt för att få till en säljande rubrik och sakerna lyfts ur sitt sammanhang.

Vi kan diskutera att barnarbete är bra, att vi ska ha en barnporrslag samt att vi ska sänk biståndet via SIDA i evigheter. Vi kommer inte att komma överens, men glöm inte att hålla debatten på ett rimligt plan och utan en massa personangrepp. Frågorna är alla mycket viktiga och känsliga för de rör sig om de allra svagaste i samhället. Barnen, de fattiga och utsatta. Politikens roll är att stödja och stärka denna grupp, men för den sakens skull kan man inte trampa andra på tårna.

I dagens Sverige har det bildats en massa lagar, skapade av Ask och kompani. Men, i de flesta fall verkar regeringen skapa lagar som är ute efter en enda sak och det är att helt förblindat kränker personers rättigheter. I aftonbladet idag kan vi läsa om Burkans vara eller inte vara och detta är i alla fall en fråga som jag tycker hör hemma i PIRATPARTIET och som ska vara med i Integritetsprogrammet. Här har vi folks rätt att utöva sin religion på det sätt som de önskar, eller ska vi inte ha den rätten i Sverige? Då kommer det alltid en kloktänkande som säger att det är kvinnoförtryck. Hmm, blir då kvinnoförtrycket mindre av att kvinnor inte släpps utanför hemmets väggar? Vi har ju sekter i Sverige som är ”accepterade” av och i samhället och som har en helt annan syn än jämställdhet emellan könen. Om nu Burka är så fel, varför är detta accepterat?

Ett Burkaförbud är bara ett ytterliga steg att förtrycka vår yttrandefrihet och religionsfrihet. Tänk steget längre och rösta på PIRATPARTIET den 19 september om du vill behålla dina mänskliga rättigheter i Sverige.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i ensson, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.