Eda kommun ger Thon mer pengar och skiter i utbildning

Ja, nu visar Eda kommun framfötterna och ska nu göra allt de kan för att göra Eda kommun till en genomfartsled till Charlottenbergs Shoppingcenter. Hmm, vad tjänar man på detta? Är det detta vi vill av vår kommun?

Det är klart att man tjänar alltid på att satsa på infrastrukturen på något sätt. Men man ska alltid tänka efter en gång till när man gör satsningar. Har vi råd med att göra det och vad är syftet? Något som jag tycker är mycket intressant är att man inte har råd att behålla skolor och vårdplatser utan man vill stänga skolor samt säger upp personal. Men, politikerna, med SOCIALDEMOKRATERNA i spetsen har råd att lägga ner 17 miljoner i ett vägbygge. Vad är tanken? Vad tjänar Eda kommun på detta? Vad tjänar Eda kommuns invånare på detta? Vad är viktigast, utbildning eller väg?

Ja, det är klart att utbildning är viktigast. Barnen måste ha en utbildning och en bra sådan. Exakt hur man ger dem den, ja det kan man alltid samtala om. Men det som är fascinerande är att man håller så hårt på de uppsatta procentmålen som finns i denna kommun, vilket innebär att 98% (tror det är summan) av budgeten har lov att gå till de löpande utgifterna och 2 % ska gå till investeringar. Men, hur kan man påstå sig vara offensiv och expansiv om man inte ser en investering i barnens utbildning som en bra investering? Ganska trångsynt tänk i de ekonomiska målen.

Här har vi ett tydligt exempel på hur man inom en kommun ( i detta fall Rättvik) ser nya sätt att spara pengar. Läs artikeln om deras arbete här. Den nya tekniken finns och ger också kommunerna stora besparningar om de väljer att följa med. Tyvärr är det enormt många system som sitter fast i klorna på de stora jättarna och som mjölkar det offentliga på pengar, men för den sakens skull måste vi försöka.

Detta är bara ett tydligt sätt, där man i en kommun kan sänka de löpande kostnaderna på ett mycket enkelt sätt, utan att det stör medborgarnas möjlighet till utveckling, utbildning, tryggt boende, bra service och en vacker kommun att bo i.

Eda kommun är tyvärr inte Expansiva Eda, utan kommunen som står och stampar med politiker som lägger energi på att krångla så mycket de kan sinsemellan.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Eda, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar