PIIGS kommer att bli EUROns fall.

Euron är nu i kraftig dallring och Europas finansministrar har storskällvan och gör nu allt de kan, för att rädda den skutan som kommer att sjunka. Tanken med hela EURO systemet, det gillar jag trots att jag var enormt tveksam till en början. Europas svar på USA kallades det. Men den stora skillnaden i de olika systemet är att det inom USA är ett system och i Europa så är det många system som ska rätta in sig i ledet till ett system med ett kontrollsystem. Kontrollsystemet hålls inte och i och med det så kommer detta system att haverera. I stort sett samtliga länder som är med i detta system, har problem med ekonomin som gör att de egentligen inte ska få vara med.

Värsta problemen hittar vi i PIIGS länderna. Men de övriga länderna så som Tyskland och Frankrike ligger inte så bra till de heller. PIIGS är alltså Portugal, Italien, Irland, Grekland och Spanien. Tittar man på vilka dessa länder är så är inte de ekonomiska problemen förvånande utom i Irland. De övriga länderna är ju länder som kämpar enormt för att komma på benen och komma upp i samma standard som de andra stora länderna som har kommit mycket längre i de olika välfärdssystemen och standarden i övrigt i länderna. Problemen blir ju inte mindre av att EU kraftigt har utvidgats och att det nu är flera som ska vara med och dela på den gemensamma kakan. Problem som kommer att kvarstå en längre mer tid.

Detta problem gör att vi i Sverige inom kort kommer att drabbas av dessa problem då vi är kraftigt export beroende. Detta gör att jag nu säkrar upp det kapital som jag har sparat i PPM systemet till att vara säkrare då Ingen vet hur djup denna kris blir. Jag vill gärna behålla mina pengar då det gått mycket bra. Jag ska i alla fall få mera i pension än i lön om det håller i sig och det är ju synd att klaga över det.

Så återigen är det dags att fundera på om vi ska ha kvar det system som Euron är eller om det är något vi ska ändra på för att det verkligen ska vara det starka system som det är tänkt att vara.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Mina tankar, Nyheter, Politik, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar