En riktig socialdemokrat – Göran Persson

Om man möter en politiker idag från den rödgröna sidan, ja då skyller de alla dagens problem i Sverige på nuvarande regering. Men, är de bättre själva eller ser de först och främst efter sina egna intressen? Artikel om fd. Statsminister Göran Persson i aftonbladet hittar du här. Denna man av ”Folket” ska visst ha en känsla om hur många i Sverige har det idag. En känsla som jag faktiskt antar att denne man inte har någon större aning om. Det tror jag ärligt talat inte någon av det politiska Sverige har det.

Denna status lade jag upp på min facebooksida efter att ha sett den på en annan väns sida, men jag lade själv till detta med tandläkare: ”Vi har barn som går till sängs utan att äta ….. Äldre som går utan nödvändiga läkemedel ….. Psykiskt sjuka utan behandling…. Människor utan bostad…. Människor utan ekonomiska möjligheter till nödvändig tandvård…. Trupper utan ordentlig utrustning…. Men vi donerar miljoner till andra länder utan att hjälpa våra egna först …. Många kommer inte att ha modet att kopiera och återanvända detta!!!! HAR DU ???” – Svaren kom. De icke politiska som svarade och som lever i verkligheten valde att se problemen, men de politiska valde i enlighet vad de är vana till inte se ett Sverige som har vuxit fram till det som det är idag genom åren. Utan man valde att skylla på nuvarande regering och att det var fel att skylla på biståndet.

Ja, ett ganska tydligt exempel på att våra förtroendevalda är stöpta i samma form och som inte märker hur verkligheten för enormt många är i Sverige idag. Man kan inte skylla på nuvarande regering. För en S-ledd regering hade inte hjälpt heller, de har inte visat det än i alla fall. De absolut svagaste är och har tyvärr alltid varit en bortglömd del i Sverige oavsett partifärg. Är enormt tragiskt illa att vi i Sverige av idag fortfarande har folk som inte har råd att gå till tandläkaren, att vi i Sverige av idag har barn och vuxna som går och lägger sig hungriga för att pengarna inte räcker hela månaden, att vi i Sverige av idag har folk som inte har ett hem utan lever på gatan samtidigt som vi har personer i ledande ställning som tar en allt större procentuell del av kakan och som inte vill förstå utan försvarar sitt system som de själva har varit med att bygga upp. Personer som hittas inom samtliga delar av den svenska politikerkåren. Men ta gärna ett samtal med dem. Högern kommer att skylla på den socialdemokratiska regeringen före 2006 och vänstern kommer att skylla på den sittande regeringen nu. Det vanliga pajkastande intetsägande osakliga politiska retoriken i Sverige av idag.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på En riktig socialdemokrat – Göran Persson

  1. kh skriver:

    Är Göran Persson MODERAT nu?

  2. ensson skriver:

    Fråga han själv.

Lämna ett svar