Infrastruktursatsningen är ett skämt!

I dag har regeringen släppt sin ”storsatsning” på den svenska infrastrukturen. Ja, det ska satsas miljarder hit och dit på vägar och järnvägar.

Regeringens storsatsar och slår på stora djungeltrumman och vänsterblocket står och skriker att det är för lite satsning eller fel. Ja, hade det varit motsatt ja då hade alliansen klagat likadant. Nina Larsson (FP) skriver om detta på VF.se

Tittar man på förslaget, ja då är det ju en väldigt vacker tanke. Men något som är enormt förvånande är att man inte kan hitta en stavelse, varken på Regeringens hemsida eller på alliansen om någon satsning på den digitala infrastrukturen. Inte heller på Region Värmlands sida kan man utläsa något satsning i denna fråga. På VF.se kan läsa en artikel om hur våra värmländska riksdagsledamöter svarar i denna fråga och faktiskt en hel del bra kommentarer. På NWT.se kan vi också se hur de kommenterar.
Internet och med en mycket bra hastighet och med många alternativ måste finnas i hela Sverige för att just hela Sverige ska kunna leva. En enormt viktig del, av den svenska konkurrensmöjligheten för våra många företagare i varierande företags storlekar, är att kunna kommunicera med omvärlden. En stor styrka för samtliga företag är att ha tillgång till informationssamhället, en styrka som inte finns i hela landet.
Skrämmande att se denna enorma brist på kunskap i denna fråga och en ovilja från riksdagens samtliga partier om att alla ska ha tillgång till ett bra internet och att Sverige i denna fråga verkar stanna upp i utveckling. En utveckling som tillsammans kan ta oss starkare in i framtiden i stället för att stanna upp och anse oss nöjda med det som finns och med detta göra oss sämre rustade för att möta en framtid starkare.
Vill inte ledande politiker att hela Sverige ska leva? Vill inte ledande politiker att vi, samtliga medborgare ska få tillgång till informationssamhället vart än vi bor i vårt stora land? Vill inte ledande politiker att vi ska stärka företagarnas möjligheter i hela landet? Vill inte ledande politiker att det skapas fler arbetstillfällen i hela Sverige? Vill ledande politiker skapa förutsättningar att kunna bo, arbeta och leva också på landsbygden?
Intressant är det att inte heller Region Värmland är ett dugg intresserade av dessa frågor utan önskar en utarmning av landsbygden i dessa frågor. Ja, bara Karlstad får leva är de nöjda som vanligt.
Mikael Ensson
Kommunledare Eda Kommun

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Infrastruktursatsningen är ett skämt!

 1. Etu skriver:

  Själv bor jag på landsbyggden utanför Stockholm, jag lovar dig att det finns ifall du inte visste det 😉

  http://twitter.com/ElisAxelsson/status/11380678185

  Det postade jag tidigare idag, och har även tänkt börja skriva om hur bra SL(StorStockholms Lokaltrafik) och min kommun är på att sköta om området.

 2. Bytorpet skriver:

  Regeringen Persson fixade bredbanduppdrag åt konkursmässiga Teracom AB för 1.4 miljarder kronor och Region Värmland beställde bredband åt vissa för 370 miljoner! Teracom AB sålde ”det nya lönsamma bredbandsbenet” för 1 kr i Sept 09, efter årsförluster på 100 miljoner kr.

  Ingen i Sverige tycks vilja reparera skadorna efter Teracoms misslyckade bredbandsäventyr i bla Värmland!

 3. Pingback: Tweets that mention Infrastruktursatsningen är ett skämt! « Cyberbuddha -- Topsy.com

 4. ensson skriver:

  Är mycket klar över att detta problem inte enbart är ett värmlandsproblem utan ett problem för många, allt för många.

 5. ensson skriver:

  Läser ditt inlägg strax…… Är mycket klar över att det jag skriver om inte bara är ett värmlandsproblem utan ett problem för många…..

Lämna ett svar