Internationella kvinnodagen

Jag tycker att det är dags att ta upp en infekterad fråga en dag som denna.

Jag tycker att det är hög tid för att vi avskaffar underhållsbidraget. Ett gammalt och avlegat system. Vill man inte vara med och ta sitt ansvar för sitt barn, ja då ska man vara med och betala. Hmm, jo jävlar som om den lilla slanten som man betalar täcker hälften av kostnaderna. Jag tycker i stället att det är dags att ändra systemet. Visst, antingen är du delaktig runt ditt barn och tar det ansvaret eller så håller du dig undan för gott. Det första är det mest vettiga att göra i saken. När man diskuterar denna saken, ja då möts man oftast av argumentet att pappan får skylla sig själv om han varit på utan att skydda sig. Ok, så det är inte mamman som också ska skylla sig själv som låtit en kille komma till utan skydd? Det finns idag alldeles för många kvinnor som utnyttjar sin rätt att välja och sätter barn till världen. ”Ingen fara, jag använder p-piller”, plopp och nio månader senare är man pappa mot sin vilja och får skylla sig själv. Hmm, jämlikt? Nej. Skulle mera vara. Ok, du är gravid? Synd för dig då. Ditt val, din kropp, ditt beslut. Det är trots allt tjejen som har det sista ordet i denna fråga. Tänk vad många pappor det är som får beskedet: Sorry, jag blev gravid ändå, men du var bara ett knull. Nu ska jag ta hand om Mitt barn och du kommer att få papper om faderskapet.

Avskaffa underhållsbidraget är en viktig jämlik sak. Ingen pappa ska behöva betala för ett barn mot sin vilja. Världen förändrar sig och så också samhället. Visst finns det fäder som inte tar hand om sina barn, det kommer det alltid att göra. Men en klar majoritet av oss gör det och kommer så också att göra.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Internationella kvinnodagen

 1. Veronica skriver:

  Men Micke lille då! Varför skulle det bara vara kvinnor som får underhållsbidrag??? Nu i år 2010 så finns det ensamstående pappor också som mottar bidrag från kvinnan. He he… 🙂

  Nej skämt åsido så är jag både enig och oenig i ditt argument. Ingen borde bli förälder mot sin vilja men på en annan sida så är det heller ingen som vill bli smittade med könssjukdommar heller och alla borde ju veta vid detta laget att man inte kan lita på vad andra säger. Alla får ta eget ansvar tycker jag! Vill du inte ha klamydia- kondom, vill du inte ha HIV-kondom, vill du inte ha barn-kondom. Så enkelt är det ju….

  Tack och hej…

 2. ensson skriver:

  Precis och vill man bli förälder får man också ta det ansvaret. Det ultimata är att båda är med, men tycker att hela systemet är förlegat.

 3. Sund skriver:

  Klarar man knulla får man fan klara betala efteråt också!! Klart som fan att man inte skall avskaffa underhållsbidraget. Det är en rejäl minoritet som blir lurade in i ett faderskap och är man så dum i huvudet att man klarar av bragden att träffa ett sådant egoistiskt kvinnostycke så får man stå sitt kast 🙂

Kommentarer är stängda.