TCO's pappaindex

Ja, denna kan man ta sig en funderare på. Aftonbladet och VF har artiklar om det att läsa.

Visst tycker också jag som pappa att det är förfärligt och visst så skulle jag nog ha varit hemma hos barnen mera än jag var. Men tyvärr så ser inte den ekonomiska verkligheten ut så att alla familjer kan låta fadern vara hemma av olika skäl.

För Värmlands del, kan man konstatera att det finns enormt mycket att göra. När man tittar på statistiken i en första blick, ja då ser det inte allt för bra ut för Eda, Torsby samt Årjängs papporna. Men vad kan då detta bero på? Jo, jag är säker på att vi kan hitta en hel del av problemet i att många i detta område jobbar i Norge. Ett land som inte har samma socialförsäkringssystem som vi har i Sverige. Endast mamman får nämligen vara föräldraledig i detta land och hon får bara vara hemma en kortare tid än i Sverige (jag tror det är 6 månader). Ja, men detta har inte TCO’s pappaindex tagit ställning till överhuvudtaget. En uppskattning av mig är att drygt 50% av befolkningen i min kommun (Eda) arbetar i Norge, ja då är det klart att detta också visar sig i statistiken. En grov miss alltså eftersom man inte har tagit med det i beräkningen. Ett önskemål från min sida hade ju hellre varit att TCO skulle ägna sin energi åt att påverka så att även föräldrar i Norge skulle kunna få vara hemma längre med de små och så också pappor, i stället för att sprida sina halvsanningar på detta sätt och som dessutom journalistkåren sväljer med hull och hår. Kass journalistik kallas det.

Citat från Mark Twain: ”Det finns tre slags lögner: lögner, förbannade lögner och statistik.”

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.