Jag, du eller vem?

Mycket plåga drabbar folk varje dag. En del människor oftare än andra. Saker och ting sker i vår närmiljö, saker och ting som är mycket tragiska och ledsamma. Men det sker ju självklart också positiva saker, men det kommer jag inte att skriva om nu. Syftet ÄR INTE  att hänga ut någon speciell varken de som det skrivits om, anhöriga eller andra personer. De är bara exempel på hur det KAN vara. Därmed sagt att det INTE måste vara så i de här fallen.

Artikel NWT, Artikel Hallandsposten, Artikel NWT, Artikel Dalademokraten, Artikel SVD, Artikel Aftonbladet.se, Artikel Aftonbladet.se, Artikel VF.se, Artikel VF.se, Bloggaren Åsa Carlsson, Artikel NWT, Politiskt Inkorrekt, Politiskt Inkorrekt

Vi har under den senaste tiden läst en mängd artiklar om vilka hemskheter som sker i Sverige av idag. Detta beror på olika saker ifrån person till person och ibland helt utan orsak också. Om vi tittar på hur Sverige såg ut för 10 – 15 år sedan, ja då hade vi återigen en lågkonjunktur i Sverige och kommuner, landsting och stat sparade pengar på allt de kunde. Tyvärr, var det många gånger fel grupper av personer som det sparades på, samtidigt som pengar slösades på annat.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=RY_6gjJUHEk&hl=sv_SE&fs=1&]

Tiden går så snabbt och det är inte alla som klarar av större och större barngrupper, skolvärdinnor som försvinner och stängda fritidsgårdar. Samtidigt har vi det sociala utanförskapet i och med massarbetslösheten som var då och som vi ser i Sverige av idag. Barn som far illa i hemmen när de ser sina föräldrar gå ner sig psykiskt eller i någon form av missbruk. Men återigen, DETTA GÄLLER INTE ALLA OCH INTE SAGT ATT DET ÄR SÅ I DESSA FALLEN HÄR OVAN. Då är det lätt att det skapas gäng där man vill bli sedd och som alldeles för ofta leder till ett negativt beteende. Alldeles för starka kopplingar som leder till kompistryck och som leder till dåligheter. Men självklart finns det också kompisgäng som leder till bra saker.

Men det som vi kan konstatera om de dåliga kompisgängen är att det är de anhöriga som lider i massor, tillsammans med de som blir utsatta för brott av dessa gäng. De är de anhöriga som är de stora förlorarna i denna kampen. En kamp mot den starka kraften som finns i gängen. En kamp som ofta också pågår mot narkotiska preparat och den ”vännen” är jobbig att kämpa mot. Men det är absolut värt att försöka. Så heder och pris åt alla era kämpar (vänner och anhöriga) som tar kampen varje dag, varje stund, varje minut. Vi andra tycker jag ska tänka på det som Björn sjunger om i denna låten:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rm-JzPO2OZ4&hl=sv_SE&fs=1&]

Här kommer jag, du, staten och alla andra som inte har denna dagliga kamp in. Vi kan göra mycket bara vi vill och om vi väljer att öppna ögonen för det som sker runt om oss hela tiden.

Till er andra: Ni är ett ljus i mörkret.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Mina tankar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar