Regeringens nya lagförslag.

Ja, på regeringens hemsida kan man läsa om detta nya lagförslag. Här har vi en partikamrat som reagerat på det, även om det är inte just de bitarna jag reagerade på som denne gjorde.

Hmm, vad kan man då läsa. 1. Föräldrarna och socialtjänsten ska i ett tidigt skede få reda på vad barnet håller på med så att man kan sätta in insatser i ett tidigt stadium – visserligen bra. 2. Föräldrarna ska bli betalningsskyldiga för det som barnet sabbar – ja det är ju i och för sig också bra. 3. Barn ska kunna drogtestas utan föräldrarnas medvilja – ok, det köper jag också. Men 4. Barnen ska kunna DNA – testas mot föräldrarnas vilja..

Hmm, ett tvångstaget DNA prov? Det gillar jag absolut inte. Vad är logiken i detta? Kan vi inte göra så att vi tvingar alla att lämna blodprov så att vi samtliga kan köras mot polisen DNA register för att se om vi är/har varit kriminella? Stor som liten. Nja, skämt och sida. Jag tycker faktiskt att ett sådant system också skulle kunna vara bra. Men undrar hur Polischef Göran Lindberg tänker när han ser denna texten om kroppsbesikting.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.