PIRATPARTIET eller FRIHETSPARTIET?

Här har vi två partier som kämpar om våra röster för komma in i den svenska riksdagen. Två partier som från de stora partierna blir kallade med glåpord, men också av andra. PIRATPARTIET har kallats för Lobbyorganisation och FRIHETSPARTIET har kallats för Hells Angels anhängare. Är det så?? Nej, skulle jag säga om PIRATPARTIET och om FRIHETSPARTIET så vet jag för lite för att yttra mig utan väljer med andra ord att se dem som ett parti.

Varför kallar man då, dessa nya uppstickare, på detta sätt? Ja, troligtvis för att de etablerade inte klarar av att bemöta den politik som de driver. Då måste man bemöta dem på ett osakligt sätt, tyvärr.

Så vad säger då det olika partierna och vilken strategi har de? Piratpartiet har delat upp det i två delar. Principprogram och sen talar vi om hur vi ställer oss till att vara vågmästare och det kan vi läsa om här. En strategi som kan var bra och kan vara dålig, men det är klart att jag hoppas på att det går bra. Hur ställer sig då Frihetspartiet i det olika frågorna? Partiprogram och programförklaring kan du läsa här. Ja, vad skiljer sig då? Ja, en hel del måste jag nog säga.

Piratpartiet jagar röster med friheten på internet, demokratifrågor samt integritetsfrågor. Och handen på hjärtat, så kan jag inte idag hitta något Svenskt parti som slår oss på fingrarna i dessa frågor, de försöker men klarar det inte. Dessa frågor är enorma och svåra, men jävligt viktiga då de är grunden i ett demokratiskt samhälle. Frihetspartiet gör sig en liten försökasigpåare med inlägget om att fildelning ska vara lagligt, ja ni kan själva läsa texten.

Vad vill då Frihetspartiet? Ja, en hel del, verkar det som. Men den största skrivningen hittar vi under ”bikerfrågor”. Och i och med det så visar de vad de tycker är de viktigaste frågorna och vart de kommer att lägga kruten på i sin politik. Hmm, en massa olika saker vill de på detta område, saker som är värda att tänka på. En intressant skrivning tycker jag är: ”Förbjuda arrangörer av olika arrangemang att neka specifika organisationer att delta i arrangemangen.” Trodde det var upp till var och en att bestämma saker som detta i Sverige av idag jag, eller är jag ute och cyklar?

Men de andra frågorna som Frihetspartiet tar upp, ja de är intressanta frågor. Frågor som vi kan diskutera och ta upp. Frågor som folk pratar om bland väljarna och i och med detta är detta ett genidrag för att fiska röster lite här och där. Men, de verkar inte så väl uttänkta än, med tanke på de korta skrivningarna, men jag ser fram emot en framtida utveckling av de olika ämnena. Och det är just detta som jag också har efterlyst inom Piratpartiet. Men, det verkar faktiskt som att denna utveckling pågår just nu, men att jag har varit för dåligt insatt eller för lat för att inse/hitta det. Det finns faktiskt en pågående utveckling i de olika ämnena. Och det ska bli jävligt intressant att också här följa denna utveckling.

Dessa två ”nykomlingar” är sprungna ur två helt skilda led, men har faktiskt en sak gemensamt och det är att de tycker att det saknas en demokratisk rättighet för dem. Ganska intressant att man kan bilda två partier som kandiderar till riksdagen i en sådan stor fråga som kampen om sina demokratiska mänskliga rättigheter. I alla fall ett brott mot dem som de anslutna samt de röstande på känner att staten utsätter dem för. Och vi påstår oss leva i ett demokratiskt land? Jag tror att Piratpartiet kommer att gå starkast fram som vinnare även i detta valet och jag hoppas att Piratpartiet också kommer in i riksdagen. Men är mera tveksam till Frihetspartiets framgångar, men man ska aldrig säga aldrig.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.