Denna dag

Denna dag, är minnenas dag. Vi ska komma ihåg det hemska som hänt i världen. Jag tänker självklart på förintelsen och allt det hemska som hände då. Alla människor, livsöden samt en fruktansvärd historia. Jag vet att det finns person som påstår att detta inte har hänt, men det har det, tyvärr.

Jag har fortfarande kvar minnen från resan 1994 som jag och en SSU kamrat fick äran att vara med på. En ära att få komma dit, men minnen som nog alltid kommer att finnas kvar. Inte bara fysiska minnen utan också psykiska. Men, en resa som jag absolut inte ångrar att jag gjort och en resa jag vill göra igen.

Vad har vi då lärt oss av historien? Ja, inte mycket om jag ska vara ärlig. Koncentrationsläger finns kvar än idag och används aktivt för att uppnå samma syften, dock i mindre skala än vad nazisterna gjorde, men lika fel i alla fall. Men som sagt det gör det och tyvärr ingen världsledare gör något åt det.

Så, gott folk, glöm inte det som skett och som sker i världen. Vi kan alla göra något, men vill och vågar vi?

Lite som står i tidningarna idag:

Aftonbladet, Expressen – Ja det får räcka med dessa två.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar