Jag vill hitta……

Jag vill hitta ett parti som

1. Säger Nej till FRA, IPRED och ACTA

2. Säger Ja till Gratis kollektivtrafik i HELA Sverige.

3. Säger Nej till Hyrpersonalsystemet inom vården.

4. Säger Ja till kollektivavtal.

5. Säger Nej till pantent

6. Säger Ja till att jämställa mäns rättigheter till sina barn med kvinnors.

7. Säger Nej till Riksdagens, Regeringens samt de andra statliga direktörernas förmånliga avtal, pensioner samt andra fördelar de har under och efter sitt mandat.

8. Säger Ja till de arbetsmarknadsrättsliga villkoren så som Heltid (om man själv vill), fastanställningar (i stället för bemanningsföretag) samt en rättvis lön.

9. Säger Nej till fortsatt lönedumpning av den politiska eliten som idag sker inom de traditionella kvinnoyrkena.

10. Säger Ja till gratis entré på de svenska museumen

11. Säger Nej till en fortsatt ändring av den Svenska modellen med skattesystemet. Vi måste få en större klarhet i vart pengarna ”tar vägen” innan vi gör några mera ändringar varken uppåt eller nedåt i skatteskalan. Det är inte normalt att vi ska behöva skatta så mycket som vi gör.

12. Säger Ja till att anpassa Sveriges alkoholpolitik till EUs. Införsel till Sverige samt vilka som får sälja alkohol i Sverige.

13. Säger Nej till en fortsatt försämring av den Svenska vården och äldrevården.

14. Säger Ja till en förstärkning av den Svenska skolan. Barnen måste tillbaks till grunderna och bort från den elitism som sker idag.

15. Säger Nej till statligt överförmynderi

16. Säger Ja till att man ska kunna leva på sin lön och pension

17. Säger Nej till TV-licensen

18. Säger Ja till att hjälpa flera inom Sverige i sitt utanförskap. Det är kan inte vara behövligt att vi ska ha individer som inte har tak över huvudet i Sverige år 2010.

19. Säger Nej till kärnkraft.

20. Säger Ja till en ökad satsning på alternativ energi.

Finns detta parti? Det finns säkerligen än fler frågor. Jag tror inte att detta parti finns idag. Vad tror DU? Hittar vi detta i Moderaterna, Socialdemokraterna, Folkpartiet, Centern, Kristdemokraterna. Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Piratpartiet, Sverigedemokraterna eller inom något annat av de partierna som finns. De är inte intresserade av vad vi tycker i alla fall.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Jag vill hitta……

 1. Anonym fegis skriver:

  Det där ser ut som en lista som är väldigt specifik för just dig. Jag tror inte underlaget för just den listan, med alla villkor orubbligt fasta, är tillräckligt för att starta ett parti på, men prova!

  Annars kan man kompromissa med listan, och hitta det som passar en bäst.

 2. ensson skriver:

  Skrev ju det, jag vill hitta….. Men frågan är hur man hittar… Många är det som slår ifrån sig då de inte vill/vågar ta debatten…

 3. pipatron skriver:

  Låter som du vill ha en blandning mellan S, V, MP och PP 🙂

 4. Mr Profit skriver:

  Det blir klurigt. Jag menar… gratis kollektivtrafik i HELA Sverige OCH sänkta skatter (eller hur man nu tolkar punkt 11) blir svårt att få ihop. Ett gratis SJ samt lokaltrafik lär ju gå på ett ett antal miljarder, och sen tillkommer dynamiska effekter i att folk åker ännu mer bara för det är gratis.

 5. ensson skriver:

  Beräkningen över vad det skulle kosta inom Värmland med kollektivtrafiken, ja den visar på att det skulle gå ungefär jämnt upp.

 6. Pellegrino skriver:

  Planekonomi och kommunism löser väldigt mycket för dig…!

  Och det säger väl allt….

 7. Stefan skriver:

  Låter som att MP passar dig bäst.

 8. Stefan skriver:

  Gratis SJ behövs inte. Gratis lokalkollektivtrafik borde vara det intressanta, och vettig konkurrens för SJ. I dagsläget är det ofta billigare att hyra en bil för att ta sig gbg->sthlm än att köpa biljetter hos SJ, så SJ är ju ärligt talat helt sjukt misskött.

 9. Swen skriver:

  Välkommen till Miljöpartiet !!

 10. Varför säga nej till kärnkraften? Helt onödigt.

 11. ensson skriver:

  För utan ett NEJ så kommer det aldrig att komma någon ersättning till den heller. Varför skulle företagen satsa på annan energi om de slipper?

 12. ensson skriver:

  Tror inte det. Men ett vettigt alternativ. Men du verkar inte själv vara medlem där.

 13. ensson skriver:

  Gratis SJ är en förutsättning. Tänk om man dessutom kunde ha gratis kollektivtrafik inom hela EU. Det stora problemet här är inte de ökade kostnaderna, för jag tror att de skulle vara marginella. Utan den största anledningen till ett nej är att staten skulle aldrig klara av den nedgång av försäljning av drivmedel i form av minskade skatteintäkter på bensin och diesel då folk skulle åka mycket mera kollektivt.

 14. ensson skriver:

  Har jag sagt att det är lösningen eller har jag sagt att man ska vara rädd om den gemensamma skattekassan och inte slösa med den som sker i dagsläget och som har skett de senaste 20 åren. Var snäll till att hålla dig till det jag säger.

 15. Det svarade inte på frågan: varför säga nej till kärnkraften? Varför skall vi inte ha den?

 16. ensson skriver:

  Visserligen, är kärnkraften det renaste som finns för stunden. Men ingen vet vad den har att ge i framtiden varken på gott eller ont. Det kan gå bra vid slutlagringen och det kan gå åt pipan. Ingen vet. Att då chansa och inte låta forskningen jobba fram renare metoder än denna, då räknar jag även in slutlagringen som något negativt, ja det är bara dumt.
  Hela debatten om kärnkraftens vara eller inte vara påminner extremt mycket om när vi hade debatt om vitt papper i mitten 1990 talet. Industrin gick ut och gorma att det går inte att göra vitt papper utan klor. Det politiska beslutet fattades och ett slutdatum för klorbleckt papper sattes. Jag märkte då inte av övergången till icke klorblekt papper. Gjorde du? Något som inte skulle gå gick förvånande lätt.

Lämna ett svar