Vargjaktsdebatten fortsätter.

Ja, debatten i detta ämne fortsätter. AftonbladetScaber Nestor, Second-opinion och Svensson är några som tycker till i ämnet.

1. De konstaterar båda två att det är illa att riksdagsmännen tränar jakt på arbetstid – ja, det är ju inte så konstigt egentligen. Med tanke på att riksdagens revisorer har konstaterat att en riksdagsman alltid är i tjänst dygnet runt 7 dagar i veckan, ja då har de alltid arbetstid. Det sjuka är att de har en lön som inte är i rim och reson samt att de slipper karens, medicinkostnader, läkarkostnader samt har en massa andra förmåner som de själva roffar åt sig. Kolla upp det i stället.

2. Jakt ÄR en förutsättning för bra viltvård. Det finns inget annat sätt. När man skjuter av några individer, så sker det en rotation i reviren och därmed så blandas blodet inom den svenska vargstammen mera effektivt än det skulle ha gjort utan jakt. Dessutom om man gör som de vill och som jag tycker importerar vargar utifrån för att ytterligare blanda ut generna, ja då är det enormt bra och vi får en stark stam. Men saker och ting tar tid.

Men intressant är det fortfarande att detta ämne väcker en sådan debatt som det gör. Jag tror dock att det är en storm i ett vattenglas. Många tycker att de kan mycket om viltvård och så kommer jag att tänka på hur det egentligen är när stadsbor tänker till och yttrar sig i en del sådana frågor:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=1aNkX4ZZqNs&hl=sv_SE&fs=1&]

Så vi tar nog och lyssnar på varandra en gång till innan vi leker vrålapor och tycker fram och tillbaks i de olika frågorna.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Vargjaktsdebatten fortsätter.

 1. scaber nestor skriver:

  Uppvuxen i Östra Deje, utbildad i Malung, lumpen i Älvdalen.

  Så jag har bott i, lekt i, gått vilse i, hittat rätt igen i, festat i, sprungit de j*vla orienteringsrundorna i, studerat i, jagat i och även en gång mött varg i vargtrakter.
  Kort sagt, jag har befunnit mig bokstavligen i vargmarker halva mitt liv.

  mvh.

  Niklas Starow aka Scaber Nestor.

 2. ensson skriver:

  ja då är du ingen 08 minsann.. 😉

 3. gicklas skriver:

  halva livet du var där då tills du var knappt 18 år

  1992 fanns det väl ingen varg där du gick fel och joggade osv,åk dit nu =)

 4. stig skriver:

  Micke, du ska nog börja gå en grundkurs i genetik innan du uttalar dig om något som du uppenbarligen inte begriper.

 5. ensson skriver:

  Jaså, det tror du. NEJ, det är jag säker på att jag inte behöver. Har du något annat argument att komma med? Jag VET att det fungerar så och märk väl att INGEN av de skjutna vargarna visade på genetiska missvisningar, vilket innebär att rotationen är god nog som den är, men fortfarande det ingenting att få in ytterligare nytt blod i stammen.
  Ën hund är inavlad ner till fjärde led om man kan hitta släktleden mellan hane och hona. Efter detta är det inte så utan hunden räknas då som ren och icke inavlad. Och om detta gäller våra husdjur, hunden, ja då kan vi minsann också anta det samma om vargen.
  Var det något mera du ville i debatten, eller ska du vara saklig nästa gång? Kanske ska gå en kurs i argumentationsteknik, Stig?

Lämna ett svar