Ett dilemma för PIRATPARTIET?

Piratpartiet driver sin politik på att man ska ”sälja” sina röster till det blocket som är intresserade av dem. I dagens SvD kan vi läsa om de senaste opinionsundersökningarna där det vänstra blocket har en bit över 50% av rösterna. Detta är inte bra för Piratpartiet, eller är det?

Borgarna har ingen användning för rösterna då det gör varken till eller ifrån och det samma för vänsterblocket. Högern kan inte bilda regering i alla fall och vänstern kan redan utan Piratpartiets röster. Men då ska man ha i åtanke att detta bara är en opinionsundersökning och att det inte är det slutgiltiga valresultatet. Piratpartiet har gjort enorma valrörelser förr, utan någon större kampanjkassa och jag är säker på att Piratpartisterna kommer att kämpa lika bra denna valrörelse.

Skepp och Hoj – vind i seglen kära pirater. Älskar politiken vi driver, även om jag ifrågasätter en del. Men det är ju det som är politik, tycka, fundera, viljan på förändring, revolution..

Jag ser fram emot när det är dags att få valresultatet. Ska bli kul att se hur många mandat vi får i riksdagen.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Ett dilemma för PIRATPARTIET?

 1. maloki skriver:

  Det är bara mätningar! Oroa dig inte för mycket 😉

 2. ensson skriver:

  Oroar mig inte alls, därför jag skrev vinnd i seglen och skepp och hoj

 3. Jan-Olof skriver:

  Tja… V, C och Kd utanför riksdagen….

  Sossarna och MP kanske får 50%+ och vågmästarstrategin faller… Men man vet ju aldrig.

  Som en obotlig strategispelare så ser man ju alternativa lösningar… Visst har jag tidigare kallat MP för Miljöpartiet vattenmelonerna, gröna på ytan men saftigt röda inuti…

  Men MP är ju faktiskt det parti som relativt sett haft positiv politik kring våra frågor, även om de gång efter annan lagt sig platt för sossarna.

  Kanske MP och PP kan göra gemensam sak och erbjuda antingen S eller M regeringsmakten, i en gemensam vågmästarroll, där inte MP heller behöver lägga sig platt.

  Konstigare saker har hänt

  Mvh

  /J-O

 4. Pingback: Piratpartister kan bara fildelning och internet. « Ensson's Blogg

 5. Arafatti skriver:

  ” .. Piratpartiet driver sin politik på att man ska ”sälja” sina röster .. ”

  En liten sluten grupp med ungavitamän-trend ( Odd Fellows) och kompis/kompis listor KAN inte sälja nåt !!