Facket försäkrar.

Fackets argument för att man ska bli medlem är:

1. A-kassan (man kan vara med i den utan att vara med i facket)

2. Tryggare arbeten (Ja, jävlar. LO är arbetsgivarnas knähundar)

3. Medlemsförsäkringar (Skriver mera om dessa nedan)

4. Kurser (Tidsfördriv)

5. Hjälp (Ja, men bara ett kanske och den man får klarar man ta själv)

Så där ja, nu ska jag skriva om vad jag tycker om medlemsförsäkringar. Jag tycker att detta är bara för patetiskt att facket sysslar med överhuvudtaget. Tänka sig att ha en sådan dålig trygghet på en arbetsplats och i ett kollektivavtal så att man från centralt håll måste erbjuda sina medlemmar en extra försäkring. De som finns är inte mycket att hänga upp i julgranen heller. Visserligen är de bättre än inget som det var förr, men ändå.

Jag blev skadad i ryggen på väg hem från min arbetsplats på Arvika sjukhus. Detta blir alltså en olycka som går på min arbetsgivares försäkring då det skedde på väg hem direkt från jobbet. Men detta kommer i detta fall att gå på den andres trafikförsäkring då det var två bilar inblandade och jag inte var vållande. Intressant är att jag fick ut ett skadestånd från denna olycka. Jag var 29 år när det hände, fick en 5% nedsättning i ryggen, smärtor varje dag ibland mer ibland mindre. Sover inte vissa nätter pga smärtor. Säg att jag lever tills jag blir 80 år. Hmm, dit är det alltså 51 år efter att skadan skedde, vad tror ni min ersättning för sveda och värk samt framtida mediciner och läkarbesök för detta är? Kom igen nu, skriv i kommentar fältet eller ska jag erkänna?? Nej, skriv vad ni tror…. Ni kommer att missa rejält.

Ja, vad kan man då säga om detta. Jo, de flesta försäkringar är så. Helt patetiska och saknar verklighetsförankring. De enda som är i närheten är livförsäkring och hemförsäkringen, men de andra är bara så patetiska så det finns inte ord för det. Ta kommunal som ett exempel, de har en egen ombudsman som enbart hjälper sina medlemmar i den djugel av försäkringar som finns, och det vill då inte säga lite! Visst, denna kvinna har fått ut massor till medlemmar som har behövt hennes hjälp, men bara tanken på att det ska behövas. Att också försäkringsbolagen är så korrupta så att de inte är intresserade av människor väl och ve och om sitt eget ryckte. Ja, jag tycker att detta är ganska otroligt. Nej, gott folk. Gå inte på det som försäkringsbolagen och facket säger om försäkringar för det mesta är bara fejk och bluff och båg, tyvärr.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Facket försäkrar.

 1. scaber nestor skriver:

  Rakt upp och ner, mellan fack och medlem, så är det i grund och botten det du säger.
  Men du missar några saker som också ingår i det direkta medlemskapet.

  Rabatter, bidrag och rekreation.

  Du får tillgång till fackföreningsrörelsens kursgårdar, inte bara som kursdeltagare, du kan även bo på många av dem med kraftig rabatt.
  Du får också rabatt i en del affärer, vilka som gäller i ditt område och ditt fackförbund får du reda på om du kontaktar avdelningen och frågar.
  Det finns även lägenheter i många städer som man får utnyttja, till rabatterat pris.

  Tidningen DA (faktiskt mer informativ än man tror)

  Har du gått någon av utbildningarna förresten?
  Om inte, gå ”fackliga löftet”.
  Otroligt bra, men jag kan bara tala för mig själv, finns säkert folk som bara åker dit och sitter av tiden, så det handlar nog om vilken attityd man har själv.

  Jag tycker också du snävar in det lite när du skriver ”hjälp”, för det är många sorters hjälp som sätts in om något skulle gå åt skogen.
  Rättshjälp är bara en del av det, oftast så löser man detta långt innan det går så långt enbart genom att du har någon som sitter bredvid dig.

  Du har redan dömt ut försäkringen, så det är ingen idé att jag säger mer än att den är vad den är, litar inte på försäkringsbolag mer än banker själv.

  Men du glömmer även saker som arbetsmiljö, för tro mig när jag säger att det inte är så vanligt arbetsgivare som frivilligt lägger två strån i kors för att förbättra saker som: tunga lyft, dålig luft, mobbing etc.

  Sen har vi de lite större värdena i medlemskapet.
  Arbetsmarknaden i stort.
  Genom kollektivavtalen får du (långsiktig) löneutveckling, du får förhandlingar både lokalt och centralt, men även små saker som betald kaffepaus hade aldrig funnits om inte facket förhandlat fram det en gång i tiden.
  Lyckligtvis blev kaffepausen lagstadgad, så den slipper vi bråka om i varje avtalsförhandling numer.

  Sen har du din avtalspension, reglerad arbetstid, friskvård, övertidsersättning, anställningstrygghet, 5 veckors semester varar rätten till 4 veckors sammanhängande på sommaren (industrisemestern)

  Hur många av de saker jag räknat upp tror du hade funnits om facket inte funnits?

  Jag kan fortsätta räkna upp saker, men jag tror min poäng kommit fram.

  Och självklart finns det stolpskott inom fackföreningsrörelsen, personer som bara fått bredare rövar på arbetarnas bekostnad.

  Men de sitter där för de blir återvalda hela tiden.

  Ge dig in i facket och förändra du med, med ditt engagemang kommer du bli en kraft att räkna med.

  /Skabbe.

 2. ensson skriver:

  Ja, visst… Utmana mig gärna….. Jag har varit inom rörelsen sen jag var 14 år, nu är jag 33… Jag har varit SSU bas i Värmland, och gått alla kurser som arbetarrörlsen kan erbjuda.

  Kom igen, utmana mig gärna..

  Micke

 3. CatherincR skriver:

  I think that there is not a good idea to create the argument essay by your own efforts! As for me, that is better to order the college essay from essay writing service, because it will save free time.

Lämna ett svar