SPI, försöker tänka nytt

Men häpnad läser jag denna debattartikel i dagens Aftonbladet.

Visst kan man alltid fundera på hur man sak spara pengar åt Sveriges Kommuner och Landsting (nedan kallat SKoL)som Ingeborg Olèni gör. Men att tro att det är rökare, snusare och tuggtobak användare är de som står för de stora budgetunderskotten inom kommunerna och landstingen, är ju bara hur vansinnigt som helst. Vart får hon denna argumentation ifrån? Jo, den är tagen ur luften från någon som försöker sig på en debatt eftersom det är valrörelse.

Tar man sig en titt på vad det är som kostar pengar för SKoL, ja då är det inte rökarna som kostar de stora summorna utan det är onödiga kostnader som de har för: Landstingsdirektörer och deras vice som har enorma summor, tillägg och andra fördelar; detta gäller ju självklart de samma inom kommunsektorn; sen har vi enorma kostnader för all hyrpersonal (läkare och sjuksköterskor), bara för Värmlands del är en uppskattat merkostnad för dessa 100 miljoner/år; sen har vi en massa politikerarvoden som behöver avskaffas – det är dags för en politikerkår som är intresserad av utveckling, bevarande, stödjande och framåtanda i de forum som de jobbar. Här har vi alltså fyra områden som vi kan spara enorma summor pengar på. Men jag tycker att det är patetiskt, slött och egoistiskt att inte dessa förslag kommer upp på den gemensamma politiska arenan.

Jag lovar att om jag kommer in i en politisk församling för mitt parti (PIRATPARTIET), ja då är detta frågor som jag kommer att jobba med och aktivt för att det ska bli ändring i dessa frågor. Nu kandiderar jag inte på någon lista i år, men det är fritt fram att skriva mig på en valsedel för ett litet parti som KRISTDEMOKRATERNA på sista plats, stryka de som går men bevara toppnamnen och sen kryssa mig. På detta sätt har ni i alla fall talat om att ni stödjer mig i min kamp att återta makten till gräsrötterna, men jag vet inte om det räknas som en giltig personröst eller giltig röst överhuvudtaget, men värt ett försök, en nätt liten PIRATrevolution. Jag kommer att sälja min röst till den som vill ha den i den församling jag hamnar.

Mikael Ensson, Piratpartist i Eda kommun

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på SPI, försöker tänka nytt

  1. maloki skriver:

    Du är så söt! 🙂
    I like your new blog!

Lämna ett svar