DNA registrering

Europadomstolen och Rick Falkvinge tycker till om DNA register.

Hmm, jag ser faktiskt bara fördelar med ett stort nationellt DNA register jag. I vissa fall är det befogat med ett så stort register som möjligt är. Men, detta register ska inte bara bestå av misstänkta personer som riskerar att få fängelsestraff om de döms, utan det ska innefatta så många personer som möjligt är.

Vad skulle det vara för fel med detta? Ett DNA register som BARA ska användas av den svenska polisen vid DNA sökningar och ingenting annat är INTE ett brott mot den personliga integriteten. Det brottet kommer först in om ett sådant register skulle användas i forskningssyfte och därmed öppet med alla personupplysningar. Här ska en DNA sökning enbart generera en träff om man finns med och då blir inte alla oskyldiga offentliga även om de står med.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar