Regeringens nästkommande lagförslag?

På nyheter24.se kan ni läsa om ett eventuellt kommande lagförslag från regeringen, eller vad tror ni?

Jag tror att detta förslag kommer att komma till Sverige inom kort och det beror på några saker. 1. Regeringen Reinfeldt vågar inte stöta sig med Frankrikes president Sarkozy. 2. En lång och seg debatt har funnits om det ska vara tillåtet inom utbildningsväsendet. Och Utbildningsminister Jan Björklund har ju instämt i dessa skarorna. 3. Regeringen gör allt de kan för att anpassa Sverige till omvärlden och framförallt till EU och detta kommer garanterat att hamna på EUs bord för att eventuellt bli ett gemensamt lagförslag inom EU.

Men tvi vale, om det så skulle bli fallet. Jag gillar ett Sverige där vi kan få gå klädda hur vi vill och när vi vill så länge som det inte är stötande mot annan grupp av personer, sk. hets mot folkgrupp. Vi har religionsfrihet i Sverige, vi har yttrandefrihet och pressfrihet. Ska vi tacka nej till detta också i steget mot totalkontrollerad polisstat? Nej, det hoppas jag då inte att ni tycker.

Visst det finns de som blir tvingade av sina föräldrar och makar att gå klädd på detta sätt, men det finns också de som går klädda så på frivillig väg. I stället för att ta den tunga vägen och hjälpa de kvinnor som blir tvingade till det att komma ifrån sitt destruktiva sätt att leva i och med att de stannar i dessa familjer, ja då är lagstiftning en mycket enklare väg att gå. Men deras problem finns ju kvar. De kommer bara att bli ännu mera instängda och nedtryckta av de personer som utsätter dem för det då de aldrig kommer utanför hemmets dörrar.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar