Måndag 21/10 – Nonsens i KF.

Det politiska livet är stormigt och ja, rent ut av jävligt också är inget nytt. Så har det alltid varit och det kommer det nog också alltid vara, i alla fall i Eda kommun.

Den senaste tiden, har jag funderat mer och mer på om det verkligen är värt att lägga den tid som det innebär, om man vill vara seriös i sitt uppdrag. När man då, sitter bredvid och ser på det politiska buskis som sker i denna kommun, väcker det en önskan att fortsätta vara aktiv och kanske till och med än mer än vad jag varit.

Det som sker, inom kommun politiken i Eda kommun, ger enbart känslan av ledande politiker skiter fullständigt i lagen, bara de får sin vilja igenom. Hur man kan påstå, att man inte var förberedd på att det kunde vara en fråga om Jäv, när omröstningen mellan de två föreslagna och ”man ser allvarligt på detta med jäv, då det är viktigt med en oberoende kommunrevision”, när man sitter i KF presidiet är helt otroligt. Det är exakt denna del av kommunallagen, som presidiet helt rätt och riktigt åberopar varje år, när omröstningen gällande om ansvarsfrihet ska beviljas eller inte. Exemplet från Servicenämnden: Bo Inge säger: Nu när vi ska rösta om ansvarsfrihet ska beviljas eller inte för servicenämnden, får inte ni med uppdrag i den rösta. Helt korrekt och finns inte en uns att tveksamhet.

Att man som nu, helt plötsligt säger att man inte visste, då man tillåtit omröstning förr och då har alla fått rösta. JA, de gångerna var det också EN kandidat, resultatet kan ju bara bli på ett sätt. Nu i Onsdags, var det då TVÅ och precis som vi omröstningen gällande ansvarsfriheten – Kan resultatet av den bli bara en, alltså innebär det att Jävig politiker inte får vara med och rösta.

HUR, kan detta vara svårt? Det är inte svårt, men det är väldigt tyst i media om att nu säga sanningen om att det är jäv, när det är det.

Vill ni kolla upp detta, så kan ni alltid klicka på länken här Kommunallagen kapitel 5 och 48 §. Som stöd eller kontrollera det jag skrivit, kan ni också se här vad SKR säger om just en omröstning till fyllnadsval förtroendevald revisior, SKR Cirkulär 22:55. Står mycket klart och tydligt efter ett ordinarie val, är det en fördel att välja revisionen före andra uppdrag, för att undvika hinder mellan Jävsregler och Valbarhetshinder. Nu går det inte, då knölar det till det och att inte en lag gäller enbart för det är ett fyllnadsval, som några sagt är enbart nonsens.

Micke

Om admin

En som är en stolt Värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker, född 1976. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år, de så kallade barnaåren. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något. Det enklaste är att maila på mikael@ensson.se.
Det här inlägget postades i Eda, ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Måndag 21/10 – Nonsens i KF.

  1. Michaledah skriver:

    Вы можете приобрести наркотики и оружие тут – https://krnweb.org

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *