Ska krav på politiker.

Den absolut viktigaste och finaste frågan för alla förtroendevalda politiker, är att vara en garant för demokrati, demokratiska rättigheterna och friheten vi har här i landet. Gör man inte det, ska man inte heller vara förtroendevald politiker. Jag har inga som helst problem att stå upp för detta. Jag gör just nu en anmälan gårdagens cirkus Eda Kommunfullmäktige gällande omröstningen som skedde.

Men de var uppenbart inte noga det igår, enligt KFs presidium och från en del ledamöter.

Igår var det cirkus Eda kommun värre än värst under kommunfullmäktigemötet. DET är helt sanslöst, att omröstningen gällande ny kommunrevisor, gick till som det gjorde. Olagligt utan dess lika, inte heller följde de valresultatets fördelning av mandat. Något som Bo Inge Nilsson bekräftade igår på direkt fråga från Tedde Olsson SD. Bo Inge hänvisade till att de gjorde på samma sätt när Anneli slutat och det blev en ny vald. Återigen, så flydde majoritetens politiker, då de så förbannat väl vet om att de gör fel och så avslutade Bo Inge med att föreslå streck i debatten. Skillnaden då och nu är att då var det en nominering igår var det två. Vid valet av kommunrevisor efter Annelie kommer inte jävet i fullmäktige påverka beslutet i och med det är en nominerad.

Men, det är väl så HEL, V, M, C, L och KD kommer fortsätta styra Eda kommun framöver. Nu har de bevisat vad de är kapabla till att göra och hur de troligen kommer fortsätta med att göra för att halka mer och mer från det demokratiska styret som är och övergå till diktatur. Det är ju ingen ide (om det blir samma styrande majoritet efter valet 2026) att tex S nominerar en enda ledamot till något som helst uppdrag. Duger inte namnet tar de in en kompis som duger åt dem istället.

Undrar på om våra ledamöter i kommunfullmäktige, som är med i andra föreningar, arbetar på samma sätt där och skiter i allt för att få sin vilja igenom?

Jag hoppas nu att så många som möjligt att innevånarna i kommunen eller om du äger en fastighet här överklagar det omröstningssätt som gjordes igår. Vem som sitter i revisionen är inte det frågan handlar om. I KF är det 3 ordinarie och 6 ersättare som igår hade rösträtt. Ja, det finns inte mycket att säga om detta mera än – ingenting förvånar mig längre när det gäller det politiska spelet som är i kommunen sedan 30 40 år. Nu är det värre än någonsin, då man helt enkelt skiter i de lagar som är till för att skydda valresultatet maktfördelning, något av det vidrigaste man kan göra.

Så länge leve Eda kommunen själv bryter lagen- UPPENBART behövs det bytas ut politiker i Eda kommun.

Micke

Om admin

En som är en stolt Värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker, född 1976. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år, de så kallade barnaåren. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något. Det enklaste är att maila på mikael@ensson.se.
Det här inlägget postades i Eda, ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Ska krav på politiker.

  1. Sitesseo skriver:

    ___123___Mikael ensson.se. Socialdemokrat från Koppom. | Steget före___123___

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *