Varför är politik viktigt?

Eller det kanske inte är så viktigt i alla fall? Då allt färre, tar chansen att använda sin rösträtt vid de olika valdagarna, man man just fundera på om just politik och politiker är ett måste att ha? Om vi sätter det på sin spets, skulle man kunna tänka sig att ha direktdemokrati i varende fråga som det ska tas ett beslut om och på det sättet påverkar folket beslutet och det resultat som blir, blir också svaret på den frågan. Kallas i folkmun att man har folkomröstningar i all frågor. Ett sådant alternativ är bara att förkasta. Inte för att jag tror att politiker fattar klokare beslut än ”vanligt” folk. Om man inte orkar gå och rösta 1 gång under mandatperioden, ja då kommer man inte rösta i dessa folkomröstningarna heller. Makten kommer än mer bli styra av några få. En avveckling av folkstyret, helt enkelt.

Vi behöver göra seriösa förändringar i detta land. Nu har det varit marknadsliberala krafter som landet har styrts in på mer och mer de senaste 30 åren och det är en lögn påstå det blivit bättre. Det har tvärtom gått seriöst åt helvete på samtliga plan man infört det på. Skolan, riskkapital driver skolor tar ut vinster och för ut pengar till moderbolaget och skolan går i konkurs. Tågen, det var ett bolag och blev fyra men det blir sämre och sämre även på denna fronten. Bostadsbyggnation (tänker nu då på lägenheter), köerna växer och växer, det 30åriga barnet får sin första egna lägenhet alldeles för sent i livet, par bildas men mängden barn som föds är för låg. Ja, nu i år är jag snart 48 år, jag har sedan 2002 känt att jag inte vill bli pappa en fjärde gång och det var orsaken till att jag steriliserade mig. Nu har ungarna flugit ut, att nu 48 år gammal med en fru på 40 skaffa ett barn till är inte aktuellt. Ja, vi skulle klara av det utan bekymmer. Men, när ungen då tar studenten så kommer andra tro att farfar/morfar är och grattar och inte pappa på då 67 år. Den känslan kan jag tänka mig också är anledningen att det skaffas mindre mängd barn.

Så, hur man som politiker väljer utveckla inriktningen av politiken, får helt klart följdeffekter. Ser man återigen om bostäder, har det under 30 års tid, byggts kanske 1 miljon bostäder för lite. Dessutom har vi en massa lägenheter som tillhör miljonprogrammet, som verkligen behöver putsas upp och moderniseras, men ingenting händer. Ni kan ju fundera på vart dessa lägeheter är tips: De som verkligen behöver göras något med akut, är i de områden som segregationen är som störst och nu gängkrig råder. Det kan inte var så svårt, för oss alla att inse, det är inte flyktingarna och invandrarna som misslyckats med flyktingpolitiken, det är vi samtliga som bor här i landet redan som gjort det, då det är vi som har valt den politiska väg i val till ny mandatperiod. Varför tror ni att det inte byggts nya bostäder på Lidingö i någon större skara alls? Jo, det är ju för att de som har allt redan allt i överflöd, vill ju inte ha vanligt folk som flyttar in.

Politik handlar om att våga ställa sig upp och tala om hur man vill samhället ska vara. Sen så lever vi gudskelov i en demokrati, som gör att vi måste samtala med och lyssna på andra som också har åsikter om just samma sak. Politiska beslut styr i stort sett allt i vår vardag, de saker som politiken inte ska lägga sig i är det personliga valet som vi alla gör, utan här får vi ju se till att det finns alternativ för medborgarna att välja av. För att det ska finnas att välja på så måste det offentliga få in skatter. Hur mycket skatt då? Fråga, politiken. Personligen vill jag ha det skatteuttaget som var i mitten/slutet 80-talet. Hade vi haft det, hade vi nu 2024 haft ett skatteuttag som varit 590 miljarder mer än det vi har i år. Den summan pengar är så sjukt hög och om nu den marknadsliberala politiken nu vore så förbannat bra, när främst miljonärerna enbart blir rikare och rikare, varför var arbetslösheten i augusti 2024 7.9%? När vi alla vet hur det ser ut. DESSA 30 ÅR MED LIBERAL POLITIK, HAR ENBART FÖRSTÖRT SVERIGE ISTÄLLET FÖR ATT BYGGA LANDET STARKARE.

Grattis alla som röstat på något av de borgerliga partierna med start 1991. Det var då efter det valet som Statsminister Bildt (M), började riva sönder system montera ner det trygga socialförsäkringssystemet bit för bit.

Nu 2024, är jag TRÖTT på att höra vår statsminister Ulf Kristersson påstå att det ska löna sig att arbeta och inte gå på bidrag.

VAD FAN VET HAN OM DET! HANS ENDA ”RIKTIGA” JOBB HAN HAFT, VAR FOTOSÄLJARE PÅ EXPERT, det står här på hans sida på moderaternas hemsida. DETTA INNEBÄR ATT HAN GÅR OCH HAR GÅTT PÅ BIDRAG NÄSTAN HELA LIVET. Så, han kan ju börja jobba och få en lön någon gång istället för att ljuga om sjukas eller arbetslösas ersättning, det heter sjukersättning inte sjukbidrag, det heter arbetslöshetsersättning,

KRISTERSSON, har inte LÖN. Han har ett ARVODE på bara 198000 kronor. Han lever på ett arvode, slipper karensdagen när han är sjuk, han har 100% av sitt ARVODE om han blir sjuk, en undersköterska eller någon annan får 80%, synd om fattige UFFE är det med det ynkliga arvodet så han FÅR ERSÄTTNING FÖR SINA LÄKARBESÖK OCH MEDICINER, det får inte en vanlig Svensson heller. Inte fan får vi lönehöjningar med 4000/5000/ månad heller. Men det får man som riksdagsledamot eller som minister, tänk vad skönt, en löneökning på mellan 48000 och 60000/år. BORGERLIGA FÖRETRÄDARE FÅR NOG LÄRA SIG ARBETA OCH FÅ EN NORMAL LÖN ISTÄLLET FÖR ATT LJUGA OM DET SYSTEMET SOM NOG FÅR ANSES VARA NORMALT HÄR I LANDET.

I ärlighetens namn, så tyvärr är det lika förbannat värdelöst hos oss, Socialdemokrater ingen sätter ner foten, sen så sitter de och funderar på varför det blivit som det blivit med klyftorna i samhället.

DÄRFÖR är politik så viktigt och för att få till en förändring är det ett jävligt stort arbete och för att lyckas krävs det medborgare som vill något och ställer sig på barrikaderna för en förändring.

DET VI BEHÖVER BLI ÖVERENS OM ÄR ATT DET, ÖVERBETALDA SOCIALBIDRAG som utbetalas till riksdag och regering ALLVARLIGT MÅSTE SES ÖVER OCH SÄNKAS REJÄLT, FÖR DET SKA LÖNA SIG ATT ARBETA, INTE LEVA PÅ BIDRAG.

Och i vanlig ordning, så blev inlägget långt och flöt iväg. Vet det är politiker i Eda här och läser. Jag har hört att det skrattas åt det också. Men, det kan jag bjuda på hur mycket som helst. För bara det att ni kommer hit och läser och sen sitter och pratar om det och skrattar, ja då har jag ju lyckats. För, många är jag nog känd och resten ökänd bland medborgarna i Eda kommun. Jag är ett namn, på gott och ont många gånger. Jag har till och med fått DIG att läsa det jag skriver.

Jag hör aldrig någon i min umgängeskrets säga den och den politikern tycker si eller så. Möjligen orkar man skaka ur sig en insändare eller två inför något val. Sen så, ja ta och se på kommunfullmäktige i morgon på youtube. Sker det jag hört, är det ett klart och tydligt tecken på att buksvågerpolitiken i Eda kommun är värre än på länge, men å andra sidan förväntar jag mig inte något annat när ALLA partier utom S, SD och SiV, ska styra. Det är en kapten som bestämmer på ett fartyg. Ju fler kockar ju sämre soppa och om er låter det istället: ja dassa jävvla politikera, di kan itte nöe å itte begriper de nöe häller, nön skulle att behövve gäre nöe öt et. Men ocken da?

Micke

Om admin

En som är en stolt Värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker, född 1976. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år, de så kallade barnaåren. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något. Det enklaste är att maila på mikael@ensson.se.
Det här inlägget postades i Eda, ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *