Äntligen är det gjort

Efter sex månader har så äntligen kommunrevisionens budget rättats till. Den 15/8 var den inte det, när inlägget skrevs, men nu så är det rättats till. Kanske var det NWT som fixade det, då de skickade min skrivning till kommunen så de skulle få svara direkt. Kanske var det något som läst här, funderat till och sen sett till att det blev rätt. Första målet uppnått i alla fall.

Det var roligt att se att någon är inne och läser på ensson.se och ser till att siffrorna blir rätt i underlaget till kommunfullmäktige. Tragiskt är ändå att det politiska arbetet sköts på detta sätt. Ingen större mer ordning och reda, citat från Carl Bildt: ”En röd grön röra” + men vi får kludda in lite blått också i kommunens lednning.

Det som nu skett med siffrorna och att det var fel belopp som sedan skickades ut igen. Det som är mest skrämmande är den nonchalans som uppenbart visas från politiken. Det har varit och är ett politiskt spel mot revisionen. Vad är då majoriteten så rädda för? I och med att de sedan dag ett varit emot den. Det andra och mest troliga skälet är att de har fått en revision som jobbar mer aktivt och det är inte önskvärt. Men det kan också vara sviter efter att jag var med, då de jobbade emot mig. Det är inte första gången det sker.

En bra revisionen är en tillgång för den majoritet som är, det gör ju saken i sig än mer pinsam för dem. Kommunrevisionen är den kontrollerande delen av det kommunala politiska arbetet, att då inte följa lagen ens mot de som ska kolla om kommunen gör det blir för mig en gåta. I slutänden kommer ändå revisionens ställningstagande att bli nedröstat i KF om de inte gillar vad som står – en nackdel som ger att hela processen om revisionens arbete möjligt att kritisera. Det brukar handla om revisorernas neutralitet då de väljs av kommunfullmäktige, men just att kf sedan bara kan förkasta allt, ja det är tufft och än värre än hur en revision väljs.

Om nu det äskade går igenom ikväll, det tror jag inte men om, så har revisionen fått de medel vi ansökte om. Om sedan de kommer använda dem eller inte, det vet jag inte.

Micke

Om admin

En som är en stolt Värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker, född 1976. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år, de så kallade barnaåren. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något. Det enklaste är att maila på mikael@ensson.se.
Det här inlägget postades i Eda, ensson, Insändare, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *