Varför ska inte idrotten vara politisk?

Av någon underlig anledning ska inte idrottstävlingar vara ett skådespel av politiska åsikter. Jag förstår inte varför?

Allt du kommer intill i ditt liv, påverkas eller har påverkats av politik. Ja, nästan allt i alla fall. Det är ju det stora med politiken, att genom arbete kan man uppnå underverk. Beroende på ärendets storlek, tar det olika lång tid naturligtvis. Politik och sport och när man inte ska blanda dem, kan vara svårt att bestämma då det skiljer mycket om hur det är i länderna runtom i världen.

Sedan Ryssland gick in i Ukraina, så har världen tyvärr placerat både vinter och sommar OS och en hel del andra internationella tävlingar, på Rysk mark. När man gör det och samtidigt hävdar att politik och sport inte ska blandas, så är det precis det man gjort. Man har visat den Ryska befolkningen att man kan göra vad man vill, utan att det ger konsekvenser därmed har man också stärkt Putin I sin roll som president då han är vald under sk öppna val, skendemokrati är det rätta namnet om Ryssland eller diktatur. Att hålla tyst är också ett politiskt ställningstagande.

Om man tex lägger in ett regelverk, där det kan stå. Land som för krig på annat lands territorium ska inte tillåtas delta utövare ifrån. Eller hur man formulerar det, för den var inte bra. Deltagare ska självklart inte få tävla under neutral flagga eller om de efter krigets utbrott byter nationalitet.

Det går hur fint som helst att införa ett sådant system och man gör det med ett enkelt majoritetsbeslut. Man lär ju märka vem som skriker högst emot förslaget och som har allt annat än sunda inställningar från början. Ja, man ska inte få ha utövare med före krigsskadeståndet samt all intagen territorium år återlämnat. Jag tycker det inte är för mycket begärt. För en sådan sak krävs politik. Dessutom är det dags 2024 att vi vågar, med gemensamma krafter, står emot sådana ledare som Putin. Vi kan aldrig och ska aldrig låta oss skrämmas till tystnad.

Exakt hur man gör för att se till att även idrotten kan få ställa sig på demokratins och alla människors lika värde sida, ja det vet jag inte men tyst kan inte idrotten vara längre. Det är allas skyldighet att alltid stå på denna sida.

Micke

Om admin

En som är en stolt Värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker, född 1976. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år, de så kallade barnaåren. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något. Det enklaste är att maila på mikael@ensson.se.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *