Rätt man, Rätt plats, Rött hjärta – Chadi

Chadi gör en resa genom Värmland och visar upp en bild av Sverige som inte de etablerade politikerna vill veta av. Resan skriver han om i VF och heter Lort Sverige Bättre fly än illa fäkta, som ordspråket så väl beskriver. En modell som dessvärre använts i många år. Har man påpekat en sak, har det inte alls varit så. då de har statistik om något helt annat. Men tyvärr, under tiden dessa strutsar gömt sig för verkligheten och skott sig rejält, så blir det värre och värre i områden och för familjer som det ”trygga Sverige” glömt. Det trygga Sverige har helt glömts bort och ersatts av egoismens Sverige.

Genom åren då klyftorna växt och därmed orättvisorna också, så pyr det en känsla i folket att saker och ting inte är rätt. Det blir en vi mot dem situation och det är något vi inte får välja bort att se. Vanligt folk kan inte leva på sin pension efter ett helt arbetsliv, sjukvården har mer eller mindre havererat, tryggheten i landet blir värre och värre, barn blir utbrända i grundskolan, vägar och järnvägar blir sämre och sämre. Bostäder hålls inte efter i allmännyttan. Samtidigt, som alla blundande politiker, leker strutsar och skor sig själva mer och mer, växer detta elände mer och mer. En löneökning under en mandatperiod för en riksdagsledamot på 10 – 15000 eller som minister på 20 – 25000 är inte ovanligt. En sådan löneökning kan en vanlig arbetare kanske få ihop på 10 år, som riksdagsledamoten får på 4. I tillägg till detta har de en jävla massa förmåner av någon anledning. De behöver inte ens betala för vård eller medicin och karensdag slipper de vid sjukdom. Det är lätt att försämra systemet, när man själv står utanför det. En vidrig attityd till det mesta, känns det som. Ingen som ser kopplingen runt politikerföraktet och orättvisan som etablerade politiker orsakat och orsakar?

Detta är den verklighet som många i vårt land lever i, som Chadi så brutalt ärligt berättar om i Lort Sverige. Folkhemmet har raserats av förtroendevalda som hellre ser till sitt eget lönekonto än att jobba för folket som gett dem mandatet. Det har växt fram en makteliten, som styr utan någon större mer förståelse om hur saker och ting är för ”köksbordspolitiker”.

Det är dags med gemensamma krafter att göra något åt dessa orättvisor som är i vårt land. Makten har alldeles för länge skötts av några få och det blir tyvärr färre och färre som engagerar sig politiskt. Den som försöker hålls på olika sätt borta från makten. Det är mycket synd och en väldigt dålig utveckling för alla att det blivit så. Jag och Chadi är inget annat än två personer som valt engagera oss och vi är inga supermäniskor. Kan vi så kan du.

Chadi Toprak kommer gå långt inom politiken om han väljer det och det hoppas jag verkligen att han gör. Riksdag och regering är fullt rimliga mål, som jag tror och hoppas på att han når. Jag skulle inte bli överraskad om det blir en raketkarriär för honom och jag tror inte på att han kommer glömma det Lort Sverige han beskriver på VFs ledarsidor. Snarare kommer hans glöd och engagemang fortsätta. Om vi ska få tillbaka det Sverige som började raseras i början av 90 talet, när Carl Bildt (M) var statsminister, krävs det en politik som byggs på solidaritet istället för egoism. För att nå dit krävs det fler aktiva socialdemokrater och fler som inser allvaret och röstar på oss. Vi behöver alltid ha en majoritet i riksdagen byggd på solidaritet. Det krävs för att landet återigen ska vara ett av världens bästa länder att leva i, som många vill ta efter.

Vill du se ett bättre Sverige för alla, tycker jag att du ska göra som Chadi Toprak och engagera dig i politiken för allas bästa. Men för det krävs ett RÖTT hjärta med fokus på rätt plats – Precis som Chadi har.

Micke

Om admin

En som är en stolt Värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker, född 1976. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år, de så kallade barnaåren. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något. Det enklaste är att maila på mikael@ensson.se.
Det här inlägget postades i Eda, ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *