Kraven från NATO!

När vi ansökte om medlemskap i NATO, är min åsikt att vi gjorde rätt i det. Tyvärr är vägen som landet Sverige måste gå, för att uppfylla de krav som ställs på oss jävligt lång och dyr. Vi har drivit landet på helt fel sätt för att klara målen. Se bara på vårt vägnätet och på järnvägen, exakt hur många miljarder vi pratar om för att nå upp till minimikravet det vet jag inte. Men det är många. Så måste hamnarna anpassas och flygplatser. Ja, vi har inte ens börjat med den dyra biten än. Men jag tror nog ni förstår min tanke om vår Infrastruktur.

Självklart är det absolut dyraste all utrustning vi behöver köpa in och anställa folk som ska utbilda och vid behov leda. Tiden då det var krut och blanka projektiler av olika kaliber är sen länge förbi. Det är mestadels enheter som styrs av de grova kaliberna. Vanliga vapen för soldat är ju fortfarande en blank projektledare, men vi måste lägga upp ett jävla stort lager.

Det är inget litet och lätt beslut som tagits och sedan det var gjort, så kan jag inte säga att jag imponerats något större mer av vad jag sett. Det har varit lite beställningar av ammunition och handeldvapen. Sen självfallet är det massvis med saker som sker, som vi inte har en susning om än, pga rikets säkerhet. Men, vägar och järnvägen måste ordnas till och standarden är inte hög nu, så det kommer ta tid och kosta massor. Staten har ju inte gett banverket de ekonomiska förutsättningar som de behövt på länge. Detta med vägar och framförallt järnvägen, är ju för att trupperna ska kunna röra sig på ett lätt sätt genom landet. Men, jag hoppas och tror vi snart kommer få se lite seriöst sådant arbete från regeringen, men jag tvivlar.

Det som måste till är att vi får en hög med extrakronor till statskassan, vi skulle behöva upp i samma nivå som det var på 80 talet. Det skulle ge staten ungefär 500 miljarder extra årligen att lägga in i denna så viktiga uppbyggnad som måste till, för att vi ska klara av det som NATO kräver av oss. Men det kommer att ta massor av år innan vi är klara.

Det gäller nu att se sanningen på hur det har blivit i Sverige sedan början av 90 talet. De rika har blivit rikare och de fattigare har blivit fattigare. Allt fler barn blir tillsammans med föräldrar vräkta, pensionärer har inte nog hög pension efter 40 50 års tungt slit, utan måste få försörjningsstöd, samtidigt är det ett gäng bortskämda skitungar som årligen super till på Gotland och är Stolta över hur mycket pappa satt in. 200 tusen eller mer för en veckas festande, enbart ett tecken på att denna del av samhället, föräldrar och ungar, har ingen empati, förståelse för landet som helhet men en klar och tydlig egoism går det inte att missa. Exakt samma, som den Ryska maktens elit med Putin i spetsen, visar upp då inte en enda från deras familjer blir uttagna i krigets Ukraina. Så, dessa supande ungar i Sverige med pappas pengar, har verkligen fina kamrater globalt sett. De är nog stolta över det.

Sedan 90 talet är det just de rika som har gynnats mest av den förda politiken. De har inte enbart gynnats mest utan har dessutom bidragit minst. Ju rikare ju mindre betalar de allra minst. Detta är ett globalt jätteproblem, där vi måste sätta ner foten. Musk har visst en privat förmögenhet på flera tusen miljarder dollar, ingen som tycker det är något skevt i samhället? Hur fan han ska göra för att leva upp dessa pengar med sin närmaste familj, ja det vet jag inte. Jag vet inte heller varför någon person själv inte inser det osunda för världen, när det hamnar i den kaliber som det är nu. Fort har det gått också, 10 20 år max.

Vi måste återta det vi hade. Slopa alla jobbskatteavdrag, Slopa rot och rut, ja helt enkelt se vad som var och återgå till det, betyder helt enkelt gör om gör rätt. Bygg upp landet igen, när infrastruktur och militär är på gång, ja då är det sjukvården som måste upp som inte håller standard. Ja, det är på samtliga plan vi måste få det gjort och det snabbt, så kanske är vi klara med det viktigaste om 10 år, men helt klara om 30 40 år. En bra sak är dock säker, det kommer bli en rejäl högkonjunktur i landet då pengarna går till det de ska, en förbaskat många arbetstillfällen. Sunt det också.

Micke

Om admin

En som är en stolt Värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker, född 1976. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år, de så kallade barnaåren. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något. Det enklaste är att maila på mikael@ensson.se.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *