the fat lady sings

Häromdagen var det för många en intressant händelse som skedde i USA. En icke etablerad person, med en jävla hög med pengar kunde slå sig in i maktens hus och bli president. Förvånad? Nej, detta var förväntat och det kommer att bli vanligare och vanligare, men kanske inte med miljardärer vid rodret, men att folket visar än mer sin avsky mot den sk. etablerade eliten.

Har vi sett detta motstycke någonsin i Sverige? Ja, det har vi och vi har sett det länge, men oviljan att inse sin okunskap om hur det verkliga livet är runt om i Sverige har varit enorm. Man har haft en syn på vi och dem, eller kallat sig själva för en elit och det  visar ju vilken människosyn de har oavsett parti som uttryckt det. De tror helt enkelt att väljarna inte förstår eller ser vad de håller på med, men väljarna har tröttnat för länge sen.

Vi började se en rörlighet i väljarkåren redan när MP kom in i Svensk riksdag, vi har även haft andra där och vänt i olika ställen av maktens korridor genom åren. För att nämna några: Ny demokrati, Junilistan, Piratpartiet, Kirunapartiet, Sjukvårdspartiet och nu har det kommit en stark utmanare i och med att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen och faktiskt pratar för och till folket istället för om och emot.

Man kan säga vad man vill om SDs politik, alla har rätt att ha en åsikt då vi faktiskt lever i en demokrati. Men SDs väljare har exakt samma rätt som alla andra att uttrycka sin och bli respekterad för den. Annars hamnar vi i en form av icke åsiktsfrihet som är all annan än acceptabel. Jag vill leva i en demokrati och jag tror många vill de med mig.

Öppnar man ögonen och följer den politiska debatten i media har man senaste 2 åren sett någon enormt intressant och Aftonbladets Lena Melin är en expert på just detta arbetssätt då hon har sin tidning bakom sig. SD kommer med ett förslag om förbud mot Rasism massvis med politiker och journalister skriker rasism, Lena en av dem. Kommer någon av de etablerade moderaterna (detta har faktiskt skett), ja då hålls det minsann käften och inte ett ord från tanten i Aftonbladet. Vad beror detta på? Avsaknad av kunskap eller ren idioti? Väljarna ser detta gång på gång på gång och PK eliten står där den gör utan att inse att slaget är på gång och att det är dags att vakna och få en oberoende syn på saker och ting.

I nästa val kommer SD stiga än mer i antalet riksdagsledamöter, detta kommer att göra att den parlamentariska situationen blir än jävligare för de andra att lösa. De kommer då att samarbeta åter en gång för att hålla SD borta, vilket gjuter ont blod vidare på väljarkåren och valfrågan nästkommande gång blir då. Vad är vitsen med att rösta på de andras olikheter då de samarbetar över blocken i alla fall? Troligen kommer de största förlorarna på detta bli S V och MP, för jag tror att pga ökat politikerförakt kommer också antalet som faktiskt röstar sjunka och dessa 3 har den största andelen soffliggare.

Så inget mer gnäll mot Trump, Åkesson eller annan som demokratiskt har valts fram, det är politiken som är kul inte ert patetiska dravvel.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Cyberbuddha, ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar