Edas politiker har bara pengar till sig själva.

 I denna del av Sverige, där den röd pricken är. Där finns det en kommun som heter Eda kommun och i denna bor jag. Denna kommun har också, under många år, styrts av ett mycket intressant tankesätt och det är att ge ingenting till andra, men gynna politiker så mycket som möjligt. Tyvärr en alldeles för vanlig politisk åsikt inom många partier och led i Sverige av idag.

För en tid sen lämnade jag in ett medborgarförslag om att införa ekonomiska lättnader för samtliga ideella föreningar inom Eda kommun. Detta skulle göras på så vis att vi helt enkelt tog bort samtliga fasta avgifter som föreningarna betalar till kommunen och dess bolag. I min förening, där jag är aktiv, rör det sig om va 90 000 kronor. Samtidigt som vi betalar dessa får vi va 100 000 av kommunen i driftbidrag, alltså i stort sett ett + – 0 resultat och då är vi nog också en av dem som får mest i driftbidrag och har högst fasta avgifter.

Detta hade kommunen inte pengar till enligt beslut i kommunfullmäktige och inget parti var emot den skrivningen protokollet hittar ni här och ser allt på sid 5.  Mötet var den 31/8 2011 förövrigt.

 (osäker på om det är exakt denna modell, men funktionen är den samma) Dagen innan beslutet, gällande medborgareförslaget, fattades så antog en enig kommunstyrelse att man ska gynna sig själva (skälet sägs vara att det är för att spara pengar, men det hade man gjort om förtroendevalda enbart hade fått dokumenten på mail eller liknande också) och så ska det inköpas surfplattor till politikerna om de så önskar ha en. Vill de inte ha en, ja då måste kommunen likförbannat skriva ut dokumenten till möten samt betala enligt uträkning. Detta beslut togs också av en enig kommunstyrelse.

Jag kan inget annat säga än för ett jävla hyckleri. 

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Insändare, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar