Varför?

Är det många som ställer sig frågan idag. Hur kunde detta ske? Varför? Så nära oss i Sverige. Ja, det är alltid tragiskt när människor blir mördade oavsett vart i världen det sker, men det känns ju närmare.

Den misstänkte Anders Behring Breivik, 32, tillhör den högerextremistiska miljön på det norska Østlandet. Sitter nu i den norska polisens förvar och tystnaden från olika håll är enorm. Detta beror på följande. Man vet inte om han var själv. Man vet inte om fler attacker är väntade. Man vet inte om andra länder är i fara. Det man vet är att det är hemskt det som skett.

Vad var det som skedde då den 17 juli detta år? Varför bestämde sig denna mördare redan då att göra det som nu skett? Hans facebook profil är redan borta, men han twitter finns kvar. Samma text som man kan läsa på twitter, kunde man läsa på hans facebook.

Nåja. Hyllad över sitt vansinnesdåd kommer han att bli och är säkerligen redan i de mörka kretserna som han rörde sig i.

Kan man se något bra i detta? Kampen för yttrandefrihet och rätten till mänsklig värdighet måste gå vidare. På många sätt. Idiotin har kommit för att stanna och det startade för många år sen. Låt oss hedra de döda med att tänka på att alltid låta yttrandefriheten råda.

 

Micke

 

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar