Landstinget vill avveckla Eda kommun

Aldrig förr har det varit så uppenbart att det politiska målet från landstingets sida att slå ut den lokala servicen i en kommun som nu. Ja, inte bara i vår kommun, utan i många kommuner.

Landstinget har nu kommit på den ”geniala” idéen att man ska flytta den existerande vårdcentralen i Åmotfors till Charlottenberg samt lägga ner vårdcentralen i Koppom. Vad man tjänar, rent ekonomiskt på detta, är inte helt klart. Man säger i dagens tidning att man ska ha en filial öppen i Åmotfors några dagar i veckan och i dagens tidning så sägs det 4 dagar, förr har man pratat om 2 eller 3 dagar.

Önskemål har väckts från medborgare i Charlottenberg att vårdcentralen ska ligga där i kommunen, men jag är rädd för att man inte förstår det allvarliga läget i hela förslaget. Om personer från Koppom och Åmotfors väljer att lista sig på annan ort än Charlottenberg, ja då går budgetpengar till de vårdcentralerna, tex Verkstan i Arvika. Då är det fortfarande en enorm osäkerhet för en fortsatt överlevnad för vårdcentralen i Charlottenberg. Så, problemen kommer att kvarstå för landstinget och i och med det osäkerheten för kommunens invånare. Men detta tror jag också är den dolda politiska agendan av hela beslutet, självklart något som kommer att dementeras av landstinget för annars är det ingen dold politisk agenda.

Genom att aktivt lista oss för de vårdcentralerna som finns i dagsläget och aktivt försöka påverka våra politiker i landstingets ledning, ja då kan vi kanske få den folkvalda skaran att vända och tänka om. Inte säkert att det lyckas, men värt ett försök är det och jag uppskattar initiativet av PRO Järnskog.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Insändare, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.