båten

Många är det som kommenterar socialdemokraternas krisrapport i dessa tider. svd.se, hbt-sossen, storstad, svd.se igen, röda berget, svd.se åter en gång, Martin Moberg, Ulf Bjereld, aftonbladet.se, Röda berget igen och mera är det bara att söka efter.

Det som jag saknar i rapporten är en ordentlig översyn av partiets ledarstruktur. Mycket handlade om politiken och det är inte i detta som SOCIALDEMOKRATERNA har förlorat sitt förtroende bland väljarna. Eller snarare är det ledarstrukturen som återspeglar sig i politiken och som gör att SOCIALDEMOKRATERNA glidit ifrån sin grundplattform och här har vi problemet för SOCIALDEMOKRATERNA.

Så bygger man en arbetarrörelse där många känner igen sig i den SOCIALDEMOKRATISKA politiken. En politik där gemene man känner igen sig i sin vardag. En politik som förs av politiker som är av och för arbetare och där deras representanter är av folket och inte av en koncentrerad maktelit där allt färre får något att säga till om. En politisk ändrad syn på sina egna roller och där den inre kretsen måste förstå allvaret om framtiden ska finnas. En politik som förs av politiker som ser till Sverige före sitt eget bästa. En politisk syn som måste och ska ändras från partiledning och nedåt till de lokala föreningarna. Här är det tyngsta, men viktigaste jobbet för SOCIALDEMOKRATERNA att göra. Då kommer förtroendet åter, då kommer väljarna åter, då kommer medlemmarna tillbaks.

Båten ska ros av många och den politiska båten är enormt viktigt att den håller sig flytande.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar